facebook

Замість грибів тепер марную кабачки, бо сезон: швидка закуска під “100 грам”. Готую банками і завжди мало

Мариновані кабачки – це проста та унікальна закуска, приготування якої займає мінімум часу, а результат може здивувати ваших гостей. Детальний рецепт у статті.

Кабачки – це універсальний овоч, який користується популярністю в українській кухні. Вони багаті на вітаміни та мінерали, зокрема на вітаміни C і A, калій, магній та фолієву кислоту. Ці поживні речовини роблять кабачки корисними для здоров’я, а їхній ніжний смак дозволяє використовувати їх у різноманітних стравах.

Як приготувати мариновані кабачки на закуску
Як приготувати мариновані кабачки на закуску

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Мед чи цукор – 0,5 ст.л.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Петрушка – невеликий пучок
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

Наріжте кабачки тонкими кільцями. Щоб кабачки були хрусткими та рівномірно пропитані маринадом, краще нарізати їх на рівні шматочки. Посоліть їх і залиште на 5-10 хвилин, щоб вони пустили сік.

Дрібно наріжте петрушку. Подрібніть часник, щоб він максимально розкрив свій аромат і смак. Змішайте мед (або цукор), подрібнений часник, чорний мелений перець, оцет та рослинну олію. Перемішайте до однорідної консистенції. Маринад можна регулювати за смаком, додаючи більше або менше меду чи оцту, в залежності від ваших уподобань.

Рецепт маринованих кабачків під закуску
Рецепт маринованих кабачків під закуску

Після того, як кабачки пустили сік, злийте зайву рідину. Це дозволить маринаду краще просочити овочі і зробить їх менш водянистими. Додайте до кабачків підготовлений маринад та нарізану петрушку. Добре перемішайте, щоб кожен шматочок кабачка був покритий маринадом. Покладіть кабачки у герметичний контейнер або скляну банку.

Поставте кабачки у холодильник і залиште маринуватися щонайменше на 20-30 хвилин. Чим довше кабачки маринуються, тим насиченішим буде їхній смак. Найкраще залишити їх на кілька годин або навіть на ніч.

Рецепт свіжих кабачків у пікантному маринаді
Рецепт свіжих кабачків у пікантному маринаді

Мариновані кабачки можна подавати як самостійну закуску або як доповнення до основних страв. Вони чудово поєднуються з м’ясними та рибними стравами, а також можуть використовуватися як інгредієнт у салатах або бутербродах. Подавайте їх охолодженими для найкращого смаку та текстури.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.