Ідеальний рецепт малосольних огірків – швидко, смачно та ще й економно: на застіллі “розлітаються” першими

Хочеться швидко отримати смачні малосольні огірки, але не хочеться витрачатися в магазині? В нас є цікавий рецепт, який вам точно сподобається – огірки вийдуть нереально хрусткими.

Хочете щось цікаве приготувати з огірків, а свіжі вже трохи надоїли? То спробуйте малосольні огірки, від яких неможливо відірватись, завжди просять добавки.

Інгредієнти:

  • 700 г огірків маленьких
  • 500  холодної води
  • Великий пучок кропу
  • 3-5 зубчиків часнику
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. цукру

Спосіб приготування:

Рецепт дуже простий, тому зможе повторити кожен!

Беремо 700 грамів огірків – розраховано на дві персони, якщо ви готуєте на більшу кількість людей – спокійно збільшуйте всі пропорції.

У кожного огірка відрізаємо кінці – зайві частини. Далі беремо кріп – якщо у вас є «зонтик» кропу, то це ідеально підійде для нашого рецепта, вони дають ще більше ароматного запаху. Якщо ні – нічого страшного, огірки все одно вийдуть бездоганними.

Беремо скляну банку або лоточок та викладаємо на дно наш кріп (обов’язково його потрібно промити). Зверху одразу викладаємо наші огірки.

Далі беремо 3-5 зубчика часнику, залежно від того, наскільки сильно ви його полюбляєте. Нам потрібно боковою стороною ножа його роздавити і ці частини часнику розподіляємо по огірках.

Беремо 500 мл води та наливаємо у місткість, до неї додаємо 1 столову ложку без гірки солі, також без гірки додаємо 1 чайну ложку цукру. Все ретельно перемішуємо, аби цукор розчинився.

Зверху на огірки додаємо ще один пучок кропу і потім все заливаємо водою з цукром та сіллю.

Закриваємо кришкою нашу місткість з огірками, аби всі огірки знаходились у розсолі.

Ставимо наші огірки до холодильника, аби вони промаринувались. Тримаємо їх 12-24 години, чим більше – тим краще просоляться огірки. Але. Якщо бажаєте слабосолоні огірки, то діставайте їх вже через 12 годин.

Ми отримали нереально смачні огірки, які залишили свій яскраво-зелений колір, за смаком вони трохи солоні, хрусткі та мають бездоганний аромат. Не бійтеся додавати більше кропу та часнику, огірки стануть лише смачніше. Пробуйте готувати – нехай смакує!

Рецепт малосольних огірків від свекрухи: швидко та економко. Фото: YouTube- канал Alina FooDee
Рецепт малосольних огірків від свекрухи: швидко та економко. Фото: YouTube- канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Ось як треба готувати яблучний пиріг! Ви забудете про шарлотку, бо це значно смачніше – простий рецепт

Яблучні пироги – незмінна класика у світі рецептів, яку люблять більшість дорослих і дітей. Спробуйте приготувати яблучний пиріг за цим рецептом і ви будете приємно вражені результатом.

Склянка сиру та 5 хвилин. Найпростіший рецепт сирних булочок: начинка, золотиста скоринка, м’яка серединка!

Ці сирні булочки готуються настільки швидко, що можна подати гарячу випічку рідним навіть на сніданок. Виходять вони повітряними й дуже смачними. Тож домашні з дому голодними не підуть.

Раз на рік – нова наречена, і завжди брюнетка: ексчоловік Лорак Мурат у білому костюмі засвітився на весіллі

Колишній чоловік Ані Лорак не встиг опам'ятатись після завершення серйозних стосунків, як вже відгуляв весілля. Чоловік з усмішкою на вустах та в білому костюмі показався на світлинах.