facebook

З кисломолочного сиру тепер готую не запіканку, а кексики: ідеальний десерт до чаю та на перекус в дорогу

Ароматні та солодкі кекси з кисломолочного сиру стануть чудовою альтернативою магазинним десертам. Вони прості у приготуванні, а також ідеально смакують з чашечкою чаю.

Сирні кекси – це ідеальний десерт, який не лише смачний, але й  надзвичайно простий у приготуванні. Завдяки кисломолочному сиру, ці кекси мають ніжну текстуру і приємний вершковий смак. Вони чудово підходять до чаю або кави, а також можуть стати прекрасним сніданком чи перекусом в дорогу. Це чудовий вибір для тих, хто шукає простий, але смачний десерт, який можна легко приготувати вдома.

Солодкі кекси з кисломолочного сиру
Солодкі кекси з кисломолочного сиру

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру
  • 60 г сметани або йогурту (приблизно 2 столові ложки)
  • 2 середні яйця
  • 80 г цукру (можна регулювати за смаком)
  • 40 г вершкового масла
  • Дрібка солі
  • Ваніль (за смаком)
  • Близько 170 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • 80 г ізюму (за бажанням)

Приготування:

Якщо сир надто зернистий, можна протерти його через сито або збити в блендері до однорідної консистенції. Ізюм, якщо ви його використовуєте, краще попередньо запарити в гарячій воді на 10-15 хвилин, щоб він став м’яким і соковитим.

Далі змішайте сир, сметану або йогурт, яйця та розтоплене вершкове масло. Добре збийте масу вінчиком або міксером до однорідної консистенції. Додайте дрібку солі та ваніль за смаком.

Рецепт ароматних кексів з кисломолочного сиру
Рецепт ароматних кексів з кисломолочного сиру

У цю суміш поступово введіть цукор, продовжуючи збивати. В окремій мисці змішайте борошно та розпушувач тіста. Поступово додайте суху суміш до рідкої, ретельно перемішуючи до однорідної маси. Якщо використовуєте ізюм, додайте його на цьому етапі.

Підготуйте форми для кексів, змастивши їх маслом або використавши паперові форми. Заповніть форми на 2/3 висоти тістом. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекси приблизно 20-25 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою: якщо вона виходить з кексів сухою, десерт готовий.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.