Така закуска взимку з’їдається першою, бо смачна до нестями: кольорове овочеве асорті з печерицями у банках

Вже нікого не потрібно переконувати в тому, що заготівлі на зиму — це відмінний спосіб зберегти смак та користь свіжих овочів. У цій статті ми поділимося рецептом приготування овочевого асорті.

Кольорове овочеве асорті з печерицями — це не лише яскрава прикраса вашого зимового столу, але й смачний і корисний додаток до різних страв.

Інгредієнти

  • 2 кг огірків
  • 0,5 кг печериць
  • 7 штук болгарського перцю бажано різного кольору
  • 3-4 штуки ріпчастої цибулі

Для соляного розчину:

  • 10 склянок води
  • 1 склянка солі

Для маринаду:

  • 3 склянки води
  • 3 склянки цукру
  • 1,5 склянки столового оцту 9%

Приготування

Кольорове овочеве асорті у банках на зиму

Помийте овочі та печериці. Великі огірки наріжте брусочками або четвертинками залежно від розміру. У перців видаліть насіння і наріжте їх смужками або кубиками. Відчищену від лушпиння цибулю поріжте кільцями.

Тепер у великій мисці змішайте 10 склянок води й 1 склянку солі та помістіть туди огірки, печериці, перець і цибулю й залиште на 2 години. Це допоможе овочам залишатися хрусткими після маринування.

Далі приготуйте маринад Для цього у каструлі змішайте 3 склянки води, 3 склянки цукру та 1,5 склянки столового оцту 9%. Поставте її на плиту та доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Після замочування, злийте розчин та промийте овочі під холодною водою, а далі розкладіть їх у стерилізовані банки, чергуючи різні види для кольорового ефекту, після чого залийте все гарячим маринадом, залишаючи близько 1 см від краю банки та накрийте їх стерилізованими кришками.

Проведіть пастеризацію. Помістіть банки у велику каструлю з гарячою водою, так щоб вона доходила до плечиків банок. Доведіть її до кипіння і стерилізуйте протягом 15-20 хвилин, а тоді обережно вийміть банки з води, герметично закрутіть кришки й поставте на рушник догори дном. Нехай так стоять до повного охолодження, після чого перенесіть у прохолодне місце.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?