90 г кефіру, 180 г сиру та 3 яйця. Ціла Говерла сирних оладок, які не черствіють, у вас на столі!

Обожнюєте прості, смачні, корисні, а ще швидкі сніданки? Тоді вам точна потрібно спробувати приготувати ці сирні оладки з кефіру, бо вони – неймовірні.

Інгредієнти:

  • 180-200 грамів кисломолочного сиру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 стакан кефіру (250 мл)
  • 0.5 ч.л. соди
  • 150-200 г борошна
  • Дрібка солі
  • Ванільний цукор
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та пересипаємо в неї 180-200 грамів кисломолочного сиру (якщо берете зернистий, можете скористатися блендером, аби отримати однорідну масу), одразу додаємо 2 розбитих яйця, дрібку солі, 2 столові ложки цукру та дрібка ванільного цукру за бажанням – 8 грамів.

Ретельно перемішуємо нашу масу ложкою до однорідності. У майбутньому тісті не має залишатися зайвих комочків – все потрібно перетерти.

Потім додаємо одну склянку кефіру – приблизно 200 мл. Одразу додаємо пів чайної ложки соди і знову все ретельно перемішуємо. Далі додаємо поступово борошно, одразу все не потрібно, перемішайте частину – додайте наступне, аби уникнути комочків в тісті.

Додаємо борошно 150-200 грамів, все залежить від тіста, якщо воно ще рідке – краще додайте ще борошна, але не додавайте дуже багато, аби наше тісто не вийшло забитим.

Борошно радимо перемішувати вінчиком, з ним можна справитися набагато швидше. Наша маса має вийти такою: тісто має повільно стікати з вінчика та не бути рідким.

Розігріваємо пательню на середньому вогні, додаємо олію та починаємо процес смаження. Кожен оладок викладаємо на гарячу пательню ложкою та формуємо його. Майте на увазі, що тісто збільшується, тому майте відстань від кожного оладка.

Смажимо наш смачнючий сніданок на середньому вогні до золотистої скоринки з кожної сторони. Всередині оладок має бути повністю пропеченим – це можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.

Ми отримали пухкі сирні оладки, які просто тануть у роті, обов’язково спробуйте приготувати на сніданок вихідного дня та порадуйте свою родину цією нереальною смакотою. Оладки можна подавати з варенням, шоколадом, згущеним молоком та будь-чим іншим, що ви полюбляєте. Не забудьте додати фрукти або ягоди, поки літній сезон! Нехай смакує!

Рецепт приготування сирних оладок з мінімуму інгредієнтів. Фото: YouTube-канал Такі Страви
Рецепт приготування сирних оладок з мінімуму інгредієнтів. Фото: YouTube-канал Такі Страви

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.