facebook

Шарлотка та штрудель вже в минулому: неймовірний бісквітний яблучний рулет з одних яєць та фруктів

Якщо ви шукаєте щось нове та оригінальне для солодкого чаювання, бісквітний яблучний рулет — це саме те, що вам потрібно. Він готується дуже просто, тому з цим рецептом впорається навіть дитина.

Не сумніваємось, що ця випічка стане вашим улюбленим десертом.

Інгредієнти

  • Яйця — 4 штуки
  • Цукор — 110 г
  • Борошно — 120 г
  • Розпушувач — 1 чайна ложка
  • Ванільний цукор — 10 г або ванілін на кінчик ножа

Для начинки:

  • Яблука — 3-4 штуки
  • Цукор — 4 столові ложки
  • Цукрова пудра — для посипання
  • Лимонний сік 2 столові ложки
  • Кориця за бажанням

Приготування

Дієтичний бісквітний яблучний рулет

Перш за все увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 180°C. Деко повністю застеліть пергаментом, а тоді ще й промаслить його.

Тепер приготуйте тісто. Візьміть глибоку миску і збийте яйця з цукром та ванільним цукром до пухкої, світлої маси. Це займе приблизно 5-7 хвилин. Чим краще збиті яйця, тим ніжнішим вийде бісквіт. Просійте борошно разом із розпушувачем (зверніть увагу на те, щоб він не був простроченим) і поступово введіть це в яєчну суміш, обережно перемішуючи лопаткою або вінчиком. Рухайтеся в одному напрямку, щоб зберегти повітряну структуру тіста.

Далі потрібно приготувати начинку. Яблука помийте, обсушіть та натріть на грубій терці. Щоб вони не потемніли побризкайте їх лимонним соком, а за бажанням до свого смаку посипте корицею. Хоча це й необов’язково.

Потім все надзвичайно просто. Розкладіть на деці рівним шаром натерті та оздоблені яблука. Рівномірно посипте їх цукром, після чого залийте тістом. Ложкою або лопаткою добре все розрівняйте.

Випікайте у розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин. Бісквіт має бути золотистого кольору і пружним на дотик. Коли час сплине, вийміть з духовки й, поки він ще гарячий, обережно переверніть на чистий аркуш пергаменту.

Зніміть пергамент, на якому випікався бісквіт й, починаючи з одного краю, акуратно згорніть пласт у рулет. Робіть це повільно, щоб уникнути тріщин, допомагаючи папером.

Готовий рулет залиште на кілька хвилин, щоб він охолов і закріпив форму. Потім можна посипати його зверху цукровою пудрою для додаткової солодкості та краси.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.