Оладки за 5 хвилин на кефірі і без дріжджів – пухкі ну як пончики! Цей рецепт знайшла у книзі свекрухи

Приготуємо смачний сніданок – оладки на кефірі виходять наче пончики, такі пухкі та повітряні. Від цієї смакоти не відірватися, тому обов'язково спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • 1 шт яйця
  • 0.5 ч.л. солі
  • 3 ч.л. цукру
  • 300 г теплого кефіру
  • 280 г борошна
  • 0.5 ч.л. соди
  • 7 г розпушувача
  • Дрібка ваніліну
  • 100 мл олії для смаження
  • 50 г меду
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї яйце, додаємо до нього 0.5 чайної ложки солі, 3 чайної ложки цукру (якщо полюбляєте дуже солодкі оладки, додайте ще трохи) – все перемішуємо вінчиком до однорідності.

Потім додаємо 300 мл теплого кефіру (він має бути трохи більше кімнатної температури – ретельно перемішуємо.

Тепер додаємо до нашого тіста борошно, соду 0.5 чайної ложки та 7 грамів розпушувача, дрібку ваніліну – все знову перемішуємо до однорідності, уникаючи комочків. Мішаємо тісто приблизно дві хвилини – воно має вийти густим.

Аби отримати красиву форму оладків, можете скористатися кондитерським мішечком, або зробити його власноруч з зіп-пакетика, у якого просто відрізати один кут. Або можна не заморочуватись та викладати оладки на пательню ложкою.

Нагріваємо пательню на середньому вогні та наливаємо рослинну олію. Важливо використати багато олії – на пательню додаємо 100 мл.

Коли олія прогрілась, починаємо викладати наші оладки на гарячу пательню. Смажимо оладки до золотистої скоринки з обох сторін. Коли вони повністю пропечуться – перекладаємо їх на тарілку, на яку не забуваємо постілити серветки або паперові рушники, які заберуть зайвий жир до себе.

Готуємо соус – нам потрібно розтопити повністю 50 грамів вершкового масла та змішати з 50 грамами меду (будь-якого). Все перемішуємо вінчиком до однорідності. Через деякий час він стане густим – якраз дуже зручно бути для використання, мед зайвий раз нікуди не проллється та ще й смачно поїсте.

Спробуйте приготувати цю надзвичайну смакоту, адже оладки виходять неймовірно пухкі та повітряні! Нехай смакує!

Рецепт приготування оладків на кефірі без дріжджів. Фото: YouTube-канал Kateryna Tarasenko
Рецепт приготування оладків на кефірі без дріжджів. Фото: YouTube-канал Kateryna Tarasenko

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.