Простий рецепт моєї бабусі – готуємо соковитий хек за мінімум часу: нам знадобиться лише риба та борошно

Маємо дуже простий, але нереально смачний рецепт приготування хеку на пательні. Ця смакота вас здивує, обов'язково спробуйте приготувати на святковий стіл, аби вразити гостей.

Найпростіший рецепт приготування хека на пательні всього за декілька хвилин – економко, швидко, без замороки та ще й нереально смачно. Здивуйте своїх рідним цим смаком – вони не зможуть відірватися.

Інгредієнти:

  • 800-1000 г хека
  • 2 шт яєць
  • Борошно
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Беремо дві риби хек та ретельно промиваємо її. На дощечці позбавляємось від плавників. Зачищуємо рибу всередині від зайвого. Прибираємо всю зайву чорну плівку та залишаємо лише філе риби.

Можете одразу купити готове філе, аби менше морочитися із зачищенням риби.

Промиваємо рибу всередині і потім можемо нарізати на великі шматочки. Якщо ваш хек був заморожений, смажити потрібно лише тоді, коли він повністю розморозиться.

Коли риба стала кімнатної температури – тепер риба буде смажитися швидше, продовжуємо готування. Солимо хек за смаком, за бажанням можете додати улюблені спеції або спеціальні для риби.

Підготуємо борошно в окрему місткість – в ній ми будемо обвалювати шматочки риби. Та підготуємо другу місткість з двома розбитими яйцями (в них можна додати дрібку солі). Потім яйця нам потрібно ретельно перемішати виделкою до однорідності.

Беремо один шматочок риби та повністю обвалюємо в борошні зі всім сторін, а потім те саме робимо в яйцях.

Розігріваємо пательню на середньому вогні та наливаємо багато масла. Коли воно прогрілось, можна класти шматочки риби, обсмажуємо до золотистої скоринки з кожної сторони. Якщо у вас великі шматочки, обсмажуємо зі всіх чотирьох сторін до готовності.

Аби прибрати зайвий жир зі шматочків, коли риба буде готова, викладаємо її на серветку або на кухонний папір, який прибере його.

Завдяки такій паніровці, риба всередині виходить дуже соковитою та нереально смачною. Обов’язково спробуйте приготувати її та подати на стіл з будь-яким гарніром. Але картопля, на нашу думку, буде пасувати найбільше!

Рецепт приготування соковитого хека на пательні. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування соковитого хека на пательні. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.