facebook

Я — дегустатор своєї свекрухи, тому заявляю, що це вищий пілотаж: перець на зиму у кисло-солодкому маринаді

Заготівля овочів на зиму – це справжнє мистецтво, яким багато хто з нас володіє певною мірою. Один із найпопулярніших варіантів консервації – це маринований перець.

Солодкий болгарський перець у кисло-солодкому маринаді не тільки має чудовий вигляд, але й неймовірний смак. Завдяки простому рецепту, ви зможете легко заготовити його на зиму, і ваші близькі точно оцінять його неперевершений смак. Він стане відмінним додатком до м’яса, риби або просто як самостійна закуска.

Інгредієнти

  • 2 кг солодких болгарських перців (червоних, жовтих, зелених)

Для маринаду:

  • 1 л води
  • 200 мл рослинної олії
  • 140 мл столового оцту 9%
  • 200 г цукру
  • 60 г солі
  • 15-20 горошин чорного перцю

Приготування

Консервація перцю у кисло-солодкому маринаді

Перш за все оберіть свіжі, стиглі й м’ясисті перці, бажано без пошкоджень. Добре промийте їх під холодною водою.Видаліть плодоніжки, насіння та внутрішні перегородки. Наріжте кожен на великі шматки, приблизно 4-6 частин кожен, залежно від розміру плоду.

Далі у каструлі змішайте воду, рослинну олію, оцет, цукор і сіль. Всипте горошини чорного перцю й доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.

Коли маринад закипить, акуратно опустіть шматочки перцю в каструлю. Варіть приблизно 5-7 хвилин, поки він не стане м’яким, але все ще зберігатиме свою форму, а тоді розкладіть його по попередньо стерилізованих банках. Зробіть це так, щоб заповнити їх приблизно на 2/3 об’єму. Далі залийте туди гарячий маринад. Він повинен повністю покрити овочі.

Одразу після того щільно закрийте банки стерилізованими кришками. Переверніть їх догори дном і залиште під теплою ковдрою до повного охолодження. А вже після того закрутку можна перенести в прохолодне темне місце для зберігання. Перець готовий до вживання вже через кілька тижнів, коли він добре просочиться маринадом.

Популярне

Схожі статті

“Я не став батьком”: Володимир Дантес висловився про виховання дітей Кацуріної від першого шлюбу

Володимир Дантес зізнається, що почуває себе щасливим, виховуючи дітей своєї коханої Даші Кацуріної. При цьому співак навіть не намагається замінити їм батька.

“Видалася нагода”: Ірина Федишин вперше показала свою маму, яка виглядає нереально стильно і молодо

Відома українська співачка Ірина Федишин зачарувала мережею фотографією з мамою, з якою вони схожі як дві краплі води. Сімейним знімком знаменитість поділилася у соцмережах.

Діти Камалії повернулися в Україну після 3 років життя у Лондоні: від найбагатшого тата до найбагатшої мами

11-річні доньки Камалії Арабелла і Мірабелла після майже трьох років життя у Лондоні повернулися в Україну. Співачка зізнається, що дуже сумувала за дівчатами і зараз почувається щасливою.

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.