Беру баклажани, моркву та цибулю і мариную за годину: як швидко приготувати улюблену консервацію

Цей маринований салат з баклажанами достатньо простий у приготуванні. Усі, хто його куштував — у захваті. На підготовку вам знадобиться усього одна година.

Люблю мариновані баклажани, але не люблю консервувати. Цю дилему мені допоміг розв’язати простий і швидкий рецепт. Тепер на все про все (підготовку продуктів та саме консервування улюблених “синіньких”) потрібна лише година.

Цю страву можна їсти як одразу після того, як замаринуєте, так і законсервувати, щоб ласувати баклажанами взимку.

Для приготування маринаду знадобиться:

  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки оцту;
  • 2 столові ложки води;
  • базилік;
  • петрушка;
  • 4 зубчики часнику.

Основні інгредієнти:

  • 1 кілограм баклажанів;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 морквина;
  • 1 чайна ложка солі;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Наріжте баклажани кружальцями. Їх товщина має становити близько одного сантиметра. Складіть баклажани в миску чи каструлю і посипте чайною ложкою солі. Залиште овочі на 25-30 хвилин, щоб вони “пустили сік”.

Як приготувати консервовані баклажани за одну годину
Як приготувати консервовані баклажани за одну годину

Тим часом можна почистити моркву і натерти її на тертушці для моркви по-корейськи. Болгарський перець слід нарізати тонкими соломинками. Цибулю наріжте кільцями.

Зцідіть баклажани та висушіть паперовим рушником. Обсмажте кільця до золотистої скоринки. Окремо також обсмажте моркву з цибулею та болгарським перцем.

Наступний крок — підготовка маринаду. Для цього змішайте подрібнену зелень з чотирма вичавленими зубчиками часнику. Додайте цукор, сіль, воду та оцет. Усе добре змішайте.

У банку, чергуючи шари, накладіть баклажани та овочі (підсмажені перець, цибулю та моркву). Овочева засмажка має бути останнім шаром. Залийте все маринадом, накрийте кришкою та поставте в холодильник.

Як приготувати консервовані баклажани за одну годину
Як приготувати консервовані баклажани за одну годину

Їсти можна вже за годину. Утім, смак буде кращим, якщо баклажани промаринуються годинки з чотири. При цьому раджу кілька разів струсити салат, щоб маринад розподілявся рівномірно.

Такі баклажани також можна законсервувати. Для цього салат викладіть в уже простерилізовані банки та закрутіть.

Популярне

Схожі статті

Я й не здогадувалась, що можна зробити це так просто: з фаршу, грибів та сиру готую шикарний соковитий рулет

Соковитий рулет із фаршу, грибів та сиру – це справжня знахідка для тих, хто хоче здивувати дорогих їдоків чимось особливим. Такий рулет виходить надзвичайно ароматним і ніжним.

“Зрадила Україну”: Віталій Козловський відреагував на звинувачення його зведеної по батьку сестри Олени

У наш час, коли інформація поширюється блискавично, особливо важливо бути уважними до деталей і перевіряти факти. Нещодавно сталася прикрість між одним виданням та Віталієм Козловським.

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.