facebook

До осені 2 тижні, а я вже збираю собі “затишні” рецепти випічки: незвичайний тортик “Стьобана ковдра”

Такий рецепт може і виглядати не дуже простим, але насправді тортик легко та швидко готується. Ділимось покроковим рецептом смакоти для кожної господині.

Кожна господиня знає – випічка має бути не тільки смачною, але й красивою. Звісно, ключову роль відіграє саме смак страви, але її зовнішній вигляд є не менш важливим. Якщо вам не хочеться довго “возитись” із прикрашанням торта, приготуйте такий пиріг “Стьобана ковдра”.

Шоколадне тісто цього десерту настільки насичене та соковите, що на смак нагадує торт. А зовнішньо він виглядає доволі незвичайно, тому зможе зібрати справжнісінькі аплодисменти від ваших рідних і друзів. Цей пиріг – ідеальний до чаю та кави.

Як приготувати шоколадний пиріг

Для приготування пирога вам потрібно 4 курячі яйця та 140 грамів цукру, 100 мілілітрів олії, 160 грамів борошна та дрібка солі, а також – 2 чайні ложки розпушувача та 30 грамів какао-порошку. Для сирної начинки приготуйте 250 грамів сиру, 2 столові ложки крохмалю та 1 яйце.

Кулінари поділились рецептом смачного шоколадно-сирного торта Стьобана ковдра
Кулінари поділились рецептом смачного шоколадно-сирного торта Стьобана ковдра

Для початку потрібно приготувати сирну начинку. Для цього змішайте всі перераховані зверху продукти. Якщо ви взяли звичайний сир, то потрібно його перебити блендером до однорідності. Після цього можете братись до приготування шоколадного тіста.

Для цього спершу потрібно збити яйця, а потім додати до них звичайний і ванільний цукор. Перемішайте все до однорідності та додайте решту інгредієнтів. Все добре перемішайте, аби отримати однорідне та ніжне тісто.

Кулінари поділились рецептом смачного шоколадно-сирного торта Стьобана ковдра
Кулінари поділились рецептом смачного шоколадно-сирного торта Стьобана ковдра

Підготуйте форму, в якій будете випікати десерт – змажте його вершковим маслом. Далі вилийте туди шоколадне тісто, а зверху зробіть сітку із сирної маси. Для цього використовуйте кондитерський мішок. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Посипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.