facebook

Мої оладки не смажені, а запечені: навіть свекруха похвалила й записала цей чудовий рецепт-імпровізацію

Щоб не стояти біля плити, постійно перевертаючи оладки, можна поставити вироби у духовку. Допоки запікатимуться, зможете спокійно займатися іншими справами. А потім лише подасте до столу.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 1,5 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Приготувати оладки в духовці дуже просто. Вони виходять навіть пишнішими, аніж на пательні. Бажано, щоб кефір та яйця були кімнатної температури. Тому дістаньте продукти з холодильника завчасно.

Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Розбийте яйця в мисочку, всипте цукор та сіль. Збийте виделкою до однорідності. Влийте кефір, але не весь – трішки залиште. Перемішайте. Міксером користуватися не обов’язково, можна задовольнитися виделкою.

Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Просійте сюди ж борошно. Перемішайте. Тісто має вийти густим як на оладки. Можна навіть зробити трішечки густішим. Можливо, борошна для цього знадобиться більше чи менше, ніж вказано в рецепті – стежте за консистенцією.

Всипте розпушувач у решту кефіру. Маса має піти пухирцями. Завдяки їм оладки піднімуться під час випікання. Влийте цей кефір у тісто. Акуратно вмішайте, щоб суміш не осіла.

Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Духовка має бути розігріта до 200 градусів. Деко вистеліть пергаментом. Ложкою викладіть оладки, залишаючи між ними відстань. Поставте у розігріту духовку. Випікайте близько 20 хвилин. Оладки мають піднятися та зарум’янитися.

На одне деко все тісто не влізе. Тож застосуйте відразу два. Ставте в духову шафу відразу обидва або випікайте по черзі. Подавати печені оладки можна зі сметаною, варенням чи згущеним молоком.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.