facebook

Готую замість вечері! Ситний і швидкий салат з баклажанів: ідеальний рецепт для працюючої мами

Спробувавши цей салат, важко здогадатися, з чого він зроблений. Салат виходить ситним, соковитим і дуже цікавим на смак, а готується він з баклажанів.

Баклажани – дуже смачний і цікавий овоч, з якого готують безліч страв. Він має цікаву, неводянисту структуру, тому, при правильному приготуванні, баклажани можуть нагадувати гриби і навіть м’ясо.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий салат з баклажанів. Салат виходить ситним, соковитим і його можна подавати замість основної страви.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • майонез – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія – 3 ст.л.

Маринад для цибулі:

  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • оцет – 3 ст.л;
  • вода – 80 мл.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і перекладаємо у миску. Додаємо до цибулі сіль, цукор, оцет і заливаємо крутим кип’ятком. Все перемішуємо і залишаємо цибулю маринуватися на 20 хвилин.

Баклажани потрібно нарізати тонкими смужками. Розігріваємо пательню з олією і перекладаємо туди баклажани і обсмажуючи, помішуючи, до готовності 5-7 хвилин.

Рецепт ситного і швидкого салату з баклажанами на вечерю
Рецепт ситного і швидкого салату з баклажанами на вечерю

Обсмажені баклажани перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію і даємо їм трохи охолонути.

Яйця потрібно зарання відварити. Нарізаємо яйця соломкою і перекладаємо у салатник. Туди ж відправляємо обсмажені баклажани. З цибулі зливаємо маринад і додаємо її до салату. Додаємо сіль, перець, майонез і ретельно перемішуємо.

Рецепт ситного і швидкого салату з баклажанами на вечерю
Рецепт ситного і швидкого салату з баклажанами на вечерю

Даємо салату настоятися і повністю охолонути в холодильнику 30 хвилин. Після цього подаємо салат до столу.

Таку страву будуть їсти навіть ті, хто не любить баклажани. Салат дуже смачний, соковитий, ніжний і має оригінальний смак. Крім того, салат виходить ситним, тому його можна подавати замість основної страви на обід, чи вечерю.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?