facebook

Чоловік відмовляється їсти курячі ніжки під соєвим соусом: придумала інший рецепт. Моя імпровізація

Такі курячі ніжки можна готувати не лише на вечерю, але й подати до урочистого сімейного обіду. Готується страва дуже просто, а смак виходить вишуканий, просто неперевершений.

Вам знадобиться:

  • 8 курячих ніжок;
  • 2 баклажани.

Для маринаду:

  • 150 мл соусу теріякі;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. спецій для курки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,15 ч.лож. солі.
Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Щоб приготувати курячі ніжки з баклажанами, першим ділом беріться до маринаду. У мисочку викладіть соус теріякі. Всипте цукор, додайте спеції для курки, чорний мелений перець та сіль. Часникові зубці обчистьте, пропустіть крізь прес і додайте до загальної маси. Ретельно перемішайте.

Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Курячі ніжки й баклажани промийте під краном та промокніть паперовим рушником. Овочі наріжте величенькими кубиками та змішайте з курятиною. Залийте маринадом. Перемішайте так, щоб кожен шматочок просочився соусом. Залиште на пів години маринуватися.

Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Перекладіть курячі ніжки разом із баклажанами у форму для запікання. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте близько 50 хвилин. Час від часу поливайте верхні шматочки соусом, зачерпуючи з дна форми.

Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Коли вимкнете духовку, відразу страву не діставайте – нехай дійде ще трішки. Подавайте до столу прямо у формі. Можете прикрасити блюдо свіжою зеленню. За бажанням, можете урізноманітнювати меню, додаючи шматочки картоплі.

У такому разі доведеться запікати курячі ніжки у соусі теріякі не менш як годину. Звісно, можете для порівняння зробити запечені ніжки з соєвим соусом. Але запевняємо, з теріякі виходить набагато смачніше, ароматніше й екзотичніше.

Популярне

Схожі статті

“Я не став батьком”: Володимир Дантес висловився про виховання дітей Кацуріної від першого шлюбу

Володимир Дантес зізнається, що почуває себе щасливим, виховуючи дітей своєї коханої Даші Кацуріної. При цьому співак навіть не намагається замінити їм батька.

“Видалася нагода”: Ірина Федишин вперше показала свою маму, яка виглядає нереально стильно і молодо

Відома українська співачка Ірина Федишин зачарувала мережею фотографією з мамою, з якою вони схожі як дві краплі води. Сімейним знімком знаменитість поділилася у соцмережах.

Діти Камалії повернулися в Україну після 3 років життя у Лондоні: від найбагатшого тата до найбагатшої мами

11-річні доньки Камалії Арабелла і Мірабелла після майже трьох років життя у Лондоні повернулися в Україну. Співачка зізнається, що дуже сумувала за дівчатами і зараз почувається щасливою.

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.