Найсмачніший рецепт баклажанів з часником на зиму: скільки б не заготовила, а у січні банки вже спустошені

Всі ми знаємо, що у холодну пору року особливо хочеться додати на свій стіл гостреньких страв, щоб швидко зігрітися. Тож, зверніть увагу на цей рецепт маринованих баклажанів.

Це справжній делікатес, який можна зараз приготувати на зиму, щоб насолоджуватися яскравим смаком овочів. Соковиті, ароматні, з пікантним присмаком часнику та зелені, вони стануть чудовим доповненням до вашого меню.

Складники:

  • Баклажани (у чистому вигляді) — 2 кг
  • Часник — 80-100 г (3 головки)
  • Кріп, кінза — 1 великий пучок (100 г)
  • Олія соняшникова — 180 мл
  • Сіль — 3 чайні ложки
  • Гострий перець — до свого смаку
  • Перець чорний мелений — 1/3 чайної ложки
  • Оцет столовий 9% — 6 столових ложок  (60 мл)

Приготування

Рецепт баклажанів з часником на зиму

Наріжте баклажани середніми кубиками, залишаючи шкірку, а тоді у великій каструлі закип’ятіть воду, додайте лавровий лист та кілька горошин чорного перцю. Опустіть нарізані баклажани у киплячу воду і варіть протягом 4 хвилин, втоплюючи їх тарілкою.

Поки баклажани варяться, подрібніть почищений часник, кріп і кінзу. Часник можна нарізати дрібними шматочками або пропустити через прес, залежно від вашого бажання.

Далі злийте воду з баклажанів і дайте їм трохи охолонути, після чого змішайте їх з часником, зеленню, сіллю, чорним меленим та гострим перцем. Додайте соняшникову олію та оцет, ретельно перемішайте.

Тепер розкладіть отриману масу по стерилізованих банках, заповнюючи їх до самого верху, а потім поставте їх у велику каструлю з киплячою водою так, щоб вода доходила до плечиків банок. Стерилізуйте протягом 15-20 хвилин. Це необхідно для повного знищення бактерій і подовження терміну зберігання консервації.

Одразу після стерилізації обережно дістаньте банки з води та закрутіть їх стерильними кришками. Переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися під ковдрою.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.