facebook

Як приготувати класичну шарлотку за бабусиним рецептом: смак дитинства на моїй кухні всього за 30 хвилин

На дворі вже господарює осінь, а тому настав час повертати ніжні сімейні посиденьки за чашкою чаю. Ділимось затишним рецептом шарлотки на такі випадки.

Найпопулярніший десерт нашого дитинства – це шарлотка. Походить він із Великобританії, але в українських господинь існує власний спосіб готувати англійську випічку. Розповідаємо про класичний рецепт ніжного пирога.

Рецепт шарлотки з яблуками

Приготуйте 4 яблука, 4 курячі яйця, 170 грамів цукру, 170 грамів борошна, пів ч. л. розпушувача та корицю на смак. Також потрібно 40 грамів масла.

Яйця розбийте у велику миску та додайте до них цукор. Збивати потрібно міксером протягом 5-6 хвилин. Коли маса збільшиться та стане ніжною, а також добре побіліє, можна припиняти збивати її. Просійте борошно та додайте до нього дрібку просіяної солі та розпушувача. Змішайте. Суху суміш порційно додавайте до яєчної маси.

Господині розповіли, як приготувати смачну шарлотку з яблуками та що для цього потрібно
Господині розповіли, як приготувати смачну шарлотку з яблуками та що для цього потрібно

Після кожного додавання борошна обережно збивайте масу міксером на середній швидкості. У вас повинно вийти повітряне й дуже ніжне тісто. У нього треба влити розтоплене вершкове масло та знову добре перемішати. Масло має бути не гарячим, а теплим. Кисло-солодкі та тверді яблука потрібно промити та висушити. Далі очистьте їх від шкірки та видаліть серединку. Наріжте тонкими часточками.

Господині розповіли, як приготувати смачну шарлотку з яблуками та що для цього потрібно
Господині розповіли, як приготувати смачну шарлотку з яблуками та що для цього потрібно

Яблука не мають потемніти, а тому робити все треба швидко. До нарізаних плодів додайте корицю. Перемішайте яблука. Розігрійте духовку до 180 градусів, а поки вона гріється, підготуйте форму для запікання. Застеліть її пергаментом чи змастіть вершковим маслом.

Далі налийте у форму тісто, аби воно покрило всю поверхню форми – близько ⅓ тіста. Викладіть половину яблук. Залийте залишок тіста, а зверху викладіть яблука та злегка їх притопіть у тісті. Готуйте шарлотку 30-40 хвилин. Якщо вона починає дуже рум’янитись, накрийте її фольгою.

Популярне

Схожі статті

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.