Смачні курячі котлетки з сиром та маслом всередині: соковиті, недорогі та показні. Рецепт на всі випадки

Часто виникає необхідність приготувати щось просте, але водночас смачне та презентабельне. У такому випадку курячі котлетки з начинкою із сиру та масла стануть чудовим вибором. 

Ця страва поєднує легкість приготування, доступність інгредієнтів та яскравий смак, який зможе підкорити навіть вибагливих гурманів. І що важливо — ці котлетки залишаються соковитими, завдяки секретній добавці до фаршу та ніжній начинці.

Інгредієнти

  • 500 г курячого фаршу
  • 1 середня цибулина
  • 2 столові ложки рослинної олії (для смаження цибулі)
  • 100 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки борошна
  • сіль та перець на смак
  • рослинна олія для смаження котлет

Приготування

Курячі котлетки з сиром та маслом всередині

Якщо у вас готовий курячий фарш, пропустіть цей крок. Але якщо ви надаєте перевагу свіжому домашньому варіанту, візьміть куряче філе та перемеліть його на м’ясорубці або у блендері до стану фаршу.

Цибуля є тим інгредієнтом, який додасть котлеткам додаткової соковитості та аромату. Наріжте цибулину на дрібні кубики та обсмажте на сковорідці в рослинній олії до прозорого кольору, а тоді викладіть у фарш, додайте сіль, перець та одне яйце для зв’язування маси. Ретельно все перемішайте.

Далі приготуйте начинку. Натріть твердий сир, а потім змішайте з розм’якшеним вершковим маслом. Тепер візьміть трохи фаршу в руки, розплескайте його у вигляді мініпляцка, покладіть всередину чайну ложку начинки й акуратно заліпіть краї, формуючи котлетку. Після того обваляйте її в борошні. Робіть так само з рештою продуктів.

Розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Викладіть котлетки й смажте з обох боків по 4–5 хвилин до рум’яної скоринки. Потім зменште вогонь, накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте ще 5 хвилин, щоб вироби пропеклися всередині.

Подавати котлетки можна з будь-яким гарніром: картопляне пюре, гречка, рис, спагеті або овочевий салат будуть чудовим доповненням.

Популярне

Схожі статті

Після гучного конфлікту з сестрою: де зараз Наталія Сумська, яка не бажає миритися з молодшою Ольгою

Не так давно акторка Ольга Сумська розповіла про конфлікт зі своєю старшою сестрою Наталею. Після цього Наталія Сумська не виходила на зв'язок зі своїми прихильниками.

Важко повірити, що так виглядає мама Тіни Кароль: є фото Світлани Андріївни – не схожі від слова зовсім

Тіна Кароль співає на українській сцені вже 20 років. За весь цей час співачка лише кілька разів показувала свою матір у соціальних мережах і один раз розповідала про неї в інтерв'ю

Блукають світом з мамою Пугачовою і татом Галкіним: ЛІзі та Гаррі – 11 років! Як виглядають найвідоміші діти

18 вересня діти Максима Галкіна і Алли Пугачової Ліза та Гаррі святкують свій 11-й день народження. Шоумен показав, як підросли двійнята і яке свято він для них влаштував.