Що приготувати з кисломолочного сиру, який майже зіпсувався: рецепт ніжних і соковитих пончиків за 20 хв

Пухкі, смачні і ніжні настільки, що буквально тануть у роті – саме такими виходять сирні пончики за цим рецептом. Готуються такі пончики дуже швидко і просто.

Кисломолочний сир – універсальний продукт, який можна їсти у чистому вигляді і готувати з нього безліч страв. З сиру готують як солоні, так і солодкі смаколики.

Сирні пончики – десерт, який багато хто пам’ятає з дитинства. Вони не можуть не подобатись. Смачні кульки з хрумкою скоринкою і дуже ніжною серцевинкою – саме так можна описати цей десерт.

Пропонуємо до вашої уваги вдалий рецепт сирних пончиків, які вийдуть у кожного. Такі пончики миттєво розлетяться зі столу.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 400 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно – 200 г;
  • олія для смаження – 0,5 л;
  • цукрова пудра для посипки.

Спосіб приготування:

Кисломолочний сир для цього рецепту краще обрати з жирністю 5-9%. Та обезжирений сир також підійде. Перекладаємо сир у глибоку миску, додаємо сіль, цукор, ваніль, яйця і ретельно перетираємо отриману суміш вилкою до однорідності. Далі до цієї маси просіюємо борошно і замішуємо щільне тісто, яке не липне до рук.

Рецепт ніжних і смачних сирних пончиків за 20 хвилин
Рецепт ніжних і смачних сирних пончиків за 20 хвилин

Робочу поверхню припиляємо борошном. Тісто ділимо на 2 рівні частини. Кожну частину розкачуємо у тонку ковбаску і ділимо тісто на шайбочки. руками скручуємо кожен шматочок у кульку.

Рецепт ніжних і смачних сирних пончиків за 20 хвилин
Рецепт ніжних і смачних сирних пончиків за 20 хвилин

Розігріваємо у сотейнику рафіновану рослинну олію. У розігріту олію вкидаємо сирні кульки і смажимо, помішуючи, до золотої скоринки. Готові сирні кульки припиляємо цукровою пудрою.

Сирні пончики за цим рецептом смачні, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вони мають хрумку скоринку, а всередині – дуже ніжні і м’які. Такі пончики не черствіють навіть на 3-й день.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Темна цегла, Г-образна форма, 2 поверхи”: як виглядає будинок, в якому зростають нащадки Сергія Тігіпка

Бізнесмен Сергій Тігіпко був тричі одружений та має 8 дітей. Нині його дружиною є Алла Зіневич, яка подарувала коханому чоловіку аж чотирьох нащадків. В якому будинку зростають дітлахи?

Переможниця “Холостяка 11” Анна Богдан тотально змінила імідж і “бахнула” каре: без кучерів а-ля Каменських

На шоу "Холостяк 11" ми звикли бачити Анну Богдан, яка врешті й здобула перемогу, з довгим кучерявим волоссям. Та днями дівчина позбулася зачіски а-ля Каменських й постала з коротким прямим каре.

Зачарував її ще до зустрічі: Марічка Падалко не змогла стримати почуттів та емоцій до чоловіка, але не свого

За довгий час роботи на телебаченні, Марічці Падалко доводилося брати інтерв'ю у купи людей. Але цього разу ведуча ніяк не могла повірити, що перед очима справжня голлівудська легенда.