Я так його і називаю: найсмачніший салат з буряка. Готую кожні вихідні, бо домашні обожнюють – рецепт

Зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний салат, який можна подавати навіть на святковий стіл. Салат ситний, ніжний і оригінальний.

Буряк – смачний і дуже корисний овоч, який рекомендують споживати людям різного віку. Буряк нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, добре впливає на серцево-судинну систему та попереджає передчасне старіння.

Крім того, що буряк дуже корисний, він ще й смачний. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний салат з буряком і куркою. Такий салат можна готувати як на кожен день, так і на свято.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 400 г;
  • куряче філе – 150 г;
  • твердий сир – 50 г;
  • грецькі горіхи – 30 г;
  • часник – 1-2 зуб.;
  • сметана – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Куряче філе потрібно завчасно відварити у підсоленій воді. Варіть філе не більше 20 хвилин і залиште його охолоджуватися в бульйоні. Тоді курка вийде соковитою і ніжною.

Також завчасно відварюємо або запікаємо буряк до готовності і охолоджуємо. Смачніше буде, якщо буряк саме запекти. Тоді він має більш насичений і яскравий смак. Натираємо буряк на крупній тертці і відправляємо в салатник. Туди ж кубиком кришимо куряче філе.

Рецепт дуже смачного і ніжного салату з буряка
Рецепт дуже смачного і ніжного салату з буряка

Твердий сир тремо на крупну тертку і додаємо до салату. Обирайте сир з яскравим вершковим смаком.

Грецькі горіхи підсушіть на пательні, подрібніть, щоб були крупні шматочки і відправте в салатник.

Для заправки змішайте сметану з вичавленим часником, сіллю і чорним перцем. Готовим соусом заправляємо салат. Також за бажанням можна додати дрібну нарізану зелень. Ідеально підійдуть кріп, петрушка та кінза.

Готовий салат виходить соковитим, ніжним і пікантним за рахунок часнику у соусі. Всі інгредієнти у цій страві ідеально поєднуються між собою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вікові татусі: Вакарчук, Юрій Горбунов, Віктор Павлік – зіркові чоловіки, які стали батьками далеко за 40

Більшість жінок намагаються встигнути народити до 35 років, а ось чоловіки можуть ставати татами і в 50+ років. Серед представників шоу-бізнесу багато тих, хто став батьком у зрілому віці.

Скільки чоловіків було у Насті Каменських до Потапа: жила з бідним студентом і була коханкою футболіста

Співачка Настя Каменських вийшла заміж за репера Потапа, коли їй було 32 роки. До цього артистка користувалася шаленою популярністю у чоловіків.

На столі стільки всього, а гості беруть тільки цей салат з рибою! Смачна і нарядна “Жіноча слабкість”

Такий салат точно стане зіркою вашого святкового столу. Він має вишуканий та дуже ніжний смак. Готується цей салат з слабосоленою червоною рибою.