Баклажани по-середземноморськи: таку закуску не гріх і гостям подати – здивуються та запишуть рецепт

Якщо хочеться взяти звичайні продукти й приготувати щось екзотичне, скористайтеся рецептом баклажанів по-середземноморськи. Така подача неабияк захопить всіх присутніх за столом.

Вам знадобиться:

  • 1 баклажан середнього розміру;
  • 1 л води;
  • 2 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. крохмалю;
  • 1 яйце;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 100 мл олії.
Хрумкий баклажан у фритюрі

Баклажани по-середземноморськи смажаться у фритюрі й виходять завдяки крохмалю доволі хрумкими. Синенький вимийте та обсушіть. Зніміть шкуринку, а хвостик залиште. Він потрібен для тримання форми.

Хрумкий баклажан у фритюрі

М’якоту овочу розріжте на пласти, при цьому не зачіпаючи кінчик. Вони мають бути завтовшки близько 1 см. Отримані пластини розріжте на смужки завтовшки 1 см. Має вийти неначе мітла, що тримається на хвостику.

Налийте у миску воду. Додайте сіль. Опустіть баклажан у рідину, придавивши якимось вантажем, щоб повністю занурився. Залиште на 10 хвилин, щоб сіль витягла всю гіркоту. Коли дістанете баклажан, ретельно обсушіть його паперовим рушником.

Хрумкий баклажан у фритюрі

Яйце вбийте у глибоку мисочку. Всипте крохмаль. Перемішайте вінчиком до однорідності. Обмокніть у суміш синенький. Усі смужки зусібіч мають просотатися. Можете додатково полити їх, зачерпуючи ложкою.

Після цього баклажан запаніруйте у сухарях, дуже ретельно обмащуючи кожну смужечку. Візьміть пательню з товстим дном – таку, щоб наш овоч помістився повністю. Налийте олію на 1 палець. Розігрійте на вогні.

Хрумкий баклажан у фритюрі

Викладіть у сковорідку баклажан, розклавши віялом, щоб кожна смужечка плавала в олії. Коли вони достатньо підрум’яняться з одного боку, переверніть на інший і смажте до повної готовності.

Перекладіть на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Подавайте баклажан по-середземноморськи до столу в гарячому вигляді.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?