Можу їсти цей пиріг хоч щодня: рецепт простіший за шарлотку, а на смак – у рази кращий за французьку випічку

Такий пиріг дуже легко готується, а на смак такий ніжний, що від нього непросто відійти. Ділимось рецептом, який точно припаде вам до душі і стане хітом на кухні.

Такий пишний, смачний та ароматний яблучний пиріг може перетворити звичайне родинне чаювання на справжнісіньке свято. Він простий у приготуванні, а тому підійде кожній господині. Для початку вам потрібно підготувати 300 грамів яблук, 2 яйця, 1 чайну ложку лимонного соку, 250 грамів цукру, 320 грамів борошна, 250 мілілітрів кефіру 2,5% жирності, 4 грами соди, 2 грами кориці та 90 грамів масла.

Рецепт вдосконаленого яблучного пирога

Очистьте яблука від шкірки та розріжте їх навпіл, а потім – видаліть серцевину. Розріжте кожну з половинок на часточки шириною 1 см. Після цього збризніть яблука лимонним соком, аби вони не потемнішали. У суху й чисту миску потрібно розбити яйця та додати туди 200 грамів цукру. Перемішайте все виделкою, а потім збийте міксером до появи білої маси.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома
Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома

Склянку кефіру змішайте із содою, а потім залиште до утворення на поверхні маси щільної піни. Тим часом наріжте масло та розтопіть на водяній бані чи в мікрохвильовці. Кефір влийте в миску зі збитими яйцями. Потім туди додайте масло, що вже охолонуло. Змішайте всі інгредієнти міксером на маленьких обертах. Туди ж додайте третину борошна та обережно перемішайте. Додайте туди ж ще третину борошна та продовжуйте перемішувати. Потрібно замісити тісто, як на оладки.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома
Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома

Прогрійте духовку до 180 градусів. Силіконову форму діаметром 22 см змажте вершковим маслом. Викладіть тісто у форму, а потім туди ж красиво покладіть яблука, злегка заглиблюючи їх у тісто. Випікайте десерт у духовці протягом 50 хвилин. За 15 хвилин до завершення приготування посипте пиріг зверху тертим маслом і цукром з корицею.

Популярне

Схожі статті

“З Лідою пара”: Сенічкін викликав бурхливі обговорення своїми одкровеннями до колишньої Доманського Таран

Руслан Сенічкін вдався до ностальгії, пригадавши, як починав роботу у "Сніданку з 1+1" 14 років тому. Він так нахвалював Лідію Таран, яка допомогла адаптуватися, що всі замислилися – вони пара?

“Куртка-чебурашка” та “плащ-франкенштейн”: Даша Квіткова та Катерина Репяхова носять осінні тренди 2024 року

Такий фасон верхнього одягу вже давно має популярність, але далеко не кожна модниця наважиться його одягти у повсякденному житті. Українські зірки показали, як правильно носити такі куртки.

Викладачка з вокалу послухала реальний спів Полякової, Огнєвіч, Саніної і Кароль наживо: хто її засмутив

Викладачка з вокалу Юлія Юрченко уважно дослухалася до популярних виконавиць і дійшла висновку, що "лажають усі". Розберімося, що не сподобалося у живому співі професіоналці.