Найпростіший рецепт меренгового рулету: знаменитий швейцарський десерт ви можете приготувати на своїй кухні!

Меренговий рулет останнім часом стає настільки популярним, що його на власній кухні мріє повторити кожна господиня. Ділимось секретним рецептом десерту!

Цей пишний і вишуканий десерт може приготувати на власній кухні будь-яка господиня. Попри поширений міф, насправді зробити такий десерт набагато простіше, ніж про це всі розповідають. Так, якщо у вас таки не виходило приготувати цю випічку, ймовірно, ви просто вибрали неправильний рецепт. Спробуйте приготувати меренговий рулет за цим рецептом – і будете приємно здивовані.

Меренговий рулет – рецепт

Для приготування десерту вам потрібно 200 грамів яєчного білка кімнатної температури – для такої кількості білків потрібно приблизно 6 яєць середнього розміру. Крім того, для меренгового рулету знадобиться 300 грамів цукру, 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 1 чайна ложка лимонного соку та дрібка солі.

Як приготувати меренговий рулет на своїй кухні – простий рецепт від досвідчених господинь
Як приготувати меренговий рулет на своїй кухні – простий рецепт від досвідчених господинь

Для початку приготуйте деко для випікання – застеліть його пергаментом. Розігрійте духовку до 150 градусів. Найголовніше у приготуванні такого рулету – якісно збити меренгу. Білки залийте в окрему миску, додайте туди дрібку солі та почніть збивати за допомогою міксера на мінімальній швидкості.

Коли білок перетвориться на пишну піну, обережно додайте туди 1 столову ложку солі та продовжуйте збивати, поки цукор не розчиниться повністю. Краще збивати повільніше, але набагато довше. Наприкінці приготування меренги додайте швидкість і збийте білок у щільну масу. Додайте лимонний сік і знову добре збийте.

Як приготувати меренговий рулет на своїй кухні – простий рецепт від досвідчених господинь
Як приготувати меренговий рулет на своїй кухні – простий рецепт від досвідчених господинь

Просійте крохмаль і перемішайте силіконовою лопаткою. Викладіть масу на деко та розрівняйте, не доходячи до країв. Випікайте меренговий корж у духовці при температурі 150 градусів протягом 40-45 хвилин. Коли рулет готовий, дістаньте його з духовки, зверху накрийте пергаментом і залиште охолоджуватись. Тим часом приготуйте крем.

Для крему потрібно змішати 250 грамів вершків, 250 грамів маскарпоне, 25 грамів цукрової пудри, а також малину чи полуницю. Півтори столової ложки крему залиште для прикраси, а іншу частину нанесіть на корж. Зверху викладіть полуницю, а потім обережно закрутіть рулет за допомогою пергаменту.

Популярне

Схожі статті

“Підбивають клинці”: 34-річна Надя Дорофєєва на всю Україну розповіла, що ділить чоловіка Кацуріна з іншою

Відома українська співачка Надя Дорофєєва ошелешила зізнанням на всю країну. Як виявилось, вона – далеко не єдина у свого чоловіка Михайла Кацуріна.

Про них мріють сотні красунь, а вони здувають порошинки з дружин: як виглядають жінки Ями, Притули, Кошового

За кожним успішним чоловіком стоїть жінка, і ці троє — найкращий тому приклад. Ліліана, Катерина та Ксенія — ті невидимі героїні, без яких їхні зіркові чоловіки не досягли б своїх висот.

Вона вже не мама Сердючки, а бабуся з “бордовими губами”: донька Білоконь вперше показала обличчя її онучки

Відома українська артистка Інна Білоконь нині витрачає свій час не на дует із Данилком, а на допомогу доньці у вихованні онучки. Як виглядає новонароджена дівчинка?