“Колгоспні” котлети без грама мʼяса, які неможливо відрізнити від мʼясних: забутий рецепт, який вартий уваги

Незвичайні котлети без грама м'яса за унікальним рецептом. Так готували ще наші бабусі. Просто, бюджетно, але тим не менш – смачно. Підходять навіть вегетаріанцям.

Котлети без м’яса можуть бути неймовірно смачними, поживними й легкими у приготуванні. Сьогодні я поділюся унікальним рецептом таких котлет на основі вівсянки, які неодмінно сподобаються всім, навіть тим, хто не уявляє обіду без м’яса.

Цей рецепт чудово підійде для тих, хто прагне зменшити споживання м’яса, шукає вегетаріанські варіанти страв або просто хоче урізноманітнити свій раціон. Котлети виходять з хрусткою скоринкою зовні й ніжною текстурою всередині.

Смачні котлети без грама мʼяса
Смачні котлети без грама мʼяса

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 200 г
  • Вода (кип’яток) – 200 мл
  • Картопля – 2 середні штуки (близько 250 г)
  • Цибуля – 2 штуки
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – 1 ч. л. (без горки)
  • Чорний перець – за смаком
  • Олія для смаження – за потреби

Приготування:

Пластівці потрібно залити кип’ятком, щоб вони розбухли й стали м’якими. Для цього помістіть вівсяні пластівці в глибоку миску, залийте 200 мл гарячої води, накрийте кришкою або тарілкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час вівсянка добре вбере воду.

Картоплю необхідно очистити від шкірки, промити та відварити до готовності. Після того, як картопля охолоне, натріть її на дрібну тертку.

Цибулю очистіть та дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес або дуже дрібно поріжте. Ці інгредієнти нададуть котлетам особливого аромату і смаку.

Як приготувати котлети без мʼяса, які не відрізнити від звичайних
Як приготувати котлети без мʼяса, які не відрізнити від звичайних

У великій мисці з’єднайте розбухлі пластівці, натерту картоплю, цибулю та часник. Додайте сіль і чорний перець та за смаком. Ретельно перемішайте масу, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. За бажанням, можна додати улюблені спеції або зелень, такі як петрушка або кріп, для ще більш яскравого смаку.

З отриманої маси формуйте невеликі кульки, а потім приплюсніть їх, надаючи форму котлет. Якщо суміш здається трохи рідкою, можна додати 1-2 столові ложки борошна або манної крупи для кращої текстури.

На сковорідці розігрійте олію. Обсмажуйте котлети з обох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Популярне

Схожі статті

“Показуйте того парубка”: Леся Нікітюк заінтригувала фанатів появою кавалера. Хто став обранцем ведучої?

Не перестає інтригувати фанатів відома телеведуча України Леся Нікітюк. Схоже, що у знаменитості зʼявився кавалер. Що відомо про загадкового обранця пані Лесі?

“Побут працюючої людини”: Тіна Кароль показала, як зʼїла на обід пів буханки хліба. Звідки осина талія?

Українська співачка Тіна Кароль показала, чим харчується в обідню перерву. І це не морквинка та склянка водички, як можна було подумати, дивлячись на фігуру артистки.

Економлю час і гроші: консервую на зиму заправку для борщу. Хоч 100 банок закрий, все одно мало

Кожна вправна господиня знає, як економити час на кухні. Зимові заготовки до борщу допоможуть не стояти годинами коло плити, але в результаті отримати не менш смачну страву.