Беру склянку кефіру та 1 яйце. Пухкий і соковитий пиріг з Італії з неповторним смаком – просто і смачно

Пиріг за цим рецептом готується буквально 2 хвилини + час на випічку. При цьому він виходить дуже пухким, повітряним і вологим як кекс. Рецепт з доступних продуктів.

Випічка – це не завжди щось складне і те, що займає багато часу. Існують рецепти пирогів, які готують так просто, що з цим може справитися навіть дитина. Пропонуємо до вашої уваги саме такий рецепт пирога. Крім того, що пиріг готується максимально просто, він виходить дуже смачним, повітряним і не сухим. Готується пиріг з продуктів, які у кожного є вдома.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • цукор – 150-200 г;
  • яйця – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

Для початку вмикаємо духовку розігріватися до температури 180 градусів.

Готуємо тісто. Для цього у глибоку миску розбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор і ваніль. Розмішуємо вінчиком. Далі вливаємо кефір кімнатної температури і наверх всипаємо соду. Знову розмішуємо.

Розтоплюємо вершкове масло і додаємо до яєчно-кефірної суміші. За необхідності вершкове масло можна замінити звичайною олією без запаху. Перемішуємо. Далі всипаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно. Вінчиком замішуємо тісто. Воно виходить трохи густішим за класичне тісто на оладки.

Рецепт пухкого і дуже смачного пирога на кефірі за 2 хвилини
Рецепт пухкого і дуже смачного пирога на кефірі за 2 хвилини

Форму для випічки змащуємо тонким шаром олії і викладаємо туди тісто та розподіляємо рівномірним шаром. Випікаємо пиріг в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

Після випічки дайте пирогу охолонути у формі до теплого стану, а після цього можна його виймати з форми. Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Пиріг смачний і в самостійному вигляді, та його можна доповнити згущеним молоком, медом, варенням, шоколадним сиром, чи іншими топінгами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

43-річний актор “Дизель шоу” Євген Гашенко показав свої бодібілдерські мускули: Віка Булітко оцінила одразу

Актор "Дизель шоу" Євген Гашенко не втомлюється дивувати любителів гумору незвичними образами. А ще у свої 43 роки демонструє ідеальну фізичну форму – просто гора м'язів.

Орхідея зацвіте, як “божевільна”: досвідчені садівники заявили, що для цього знадобиться лише кубик льоду

Щоб змусити орхідею, щойно зав'яне, зацвісти знову, не треба купувати дорогих добрив. Просто дістаньте з морозилки кубик льоду, і ваша підопічна на підвіконні неначе зшаленіє.

Потап зізнався, що планує стати батьком п’ятьох дітей: Настя Каменських народить, чи візьмуть прийомних?

43-річний Потап зізнався, що мріє стати багатодітним батьком. За його словами, він планує п'ятьох нащадків. Один син у артиста вже є, а ще чотирьох має народити його дружина Настя Каменських.