Не знаєте, що смачненького зробити до чаювання? Спробуйте мʼятне печиво: в приготуванні просте, а як освіжає

Коли хочеться чогось смачненького до чаю, а звичайні магазинні солодощі вже набридли, спробуйте приготувати ароматне та освіжаюче мʼятне печиво. Рецепт у статті.

М’ятне печиво, це чудовий десерт для тих, хто любить поєднання ніжного смаку випічки з освіжаючими нотками. Цей незвичайний десерт здивує смаком вас та ваших гостей, адже таку цікаву випічку не купиш у звичайному магазині.

Рецепт освіжаючого мʼятного печива
Рецепт освіжаючого мʼятного печива

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 20 г свіжої м’яти
  • 1 яйце
  • 10 г ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. розпушувача

Приготування:

Почнімо з того, що надає печиву його унікальний аромат – зі свіжої м’яти. Листочки м’яти потрібно ретельно вимити, обсушити та дрібно порізати. Для більш інтенсивного смаку можна навіть подрібнити м’яту у ступці або в блендері разом з невеликою кількістю цукру.

Рецепт освіжаючого мʼятного печива
Рецепт освіжаючого мʼятного печива

У мисці взбийте м’яке вершкове масло з цукром і ванільним цукром до однорідної пишної маси. Масло повинно бути кімнатної температури – не розтоплене, але достатньо м’яке, щоб його можна було легко взбивати.

До масляної суміші додайте яйце і перемелену м’яту. Ретельно перемішайте до однорідності. У окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем. Поступово вводьте цю суміш у масляно-м’ятну масу, перемішуючи ложкою або на низькій швидкості міксера. Тісто має бути м’яким і трохи липким.

Тісто потрібно накрити харчовою плівкою та залишити в холодильнику приблизно на 30 хвилин. Після цього розкачайте тісто товщиною 5 мм та виріжте печиво формочками або просто сформуйте кульки руками, які можна трохи притиснути.

Як приготувати смачне мʼятне печиво
Як приготувати смачне мʼятне печиво

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, на відстані 2-3 см одне від одного. Випікайте протягом 10-12 хвилин, поки краї печива не стануть золотистими. Готовність можна перевірити, злегка натиснувши на печиво – воно має бути м’яким, але не розпадатися.

Популярне

Схожі статті

Без макіяжу, зачіски і в халаті: Наталія Могилевська показала, як виглядає зранку – роки дають своє (Фото)

49-річна Наталія Могилевська, яка зазвичай з'являється на публіці з яскравим макіяжем і красивою укладкою, показала, якою її щодня вдома бачать її чоловік та діти.

Лінива лазанья для лінивої хазяйки: показую, як готувати шедевр італійської кухні за 15 хвилин. А як смачно!

Хочете здивувати рідних на вечерю смачною стравою, наприклад, італійською лазаньєю? Для цього не обовʼязково витрачати купу часу – рецепт лінивої лазаньї зекономить час та сили.

“Ніжна моя”: Сергій Жадан звернувся до Христини Соловій вперше після розриву, бо вона йому зрадила

За перипетіями роману Сергія Жадана з Христиною Соловій свого часу українці спостерігали, затамувавши подих. Та навіть після розставання знаменитості продовжують інтригувати публіку.