facebook

Готую для своїх солодкі равлики за бабусиним рецептом: всього 3 простеньких інгредієнти та 25 хвилин часу

Бабуся могла за 25 хвилин нагодувати всю родину смачними равликами, замісивши тісто на кефірі. Тепер пригадала цей рецепт і частую домашніх, коли треба приготувати щось нашвидкуруч.

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 2 ч.лож. цукру для тіста;
  • 750 г борошна;
  • 5 ст.лож. олії;
  • 100 г цукру для присипки равликів.
Солодкі равлики на кефірі

Кефір для равликів краще брати 2,5% жирності. Так вироби вийдуть смачнішими. Коли з екзотичними продуктами виникає напруження, не треба відмовлятися від чаювання. Можна підсмажити великі смачні равлики.

Солодкі равлики на кефірі

Кефір має бути трішки тепленьким. Перелийте його у мисочку. Всипте соду й перемішайте масу. Має розпочатися реакція, і молокопродукт запіниться й збільшиться в об’ємах.

Всипте сіль, цукор. Ще раз ретельно перемішайте. Борошно просійте й потроху додавайте у тісто, щоразу перемішуючи до однорідності. Спочатку перемішуйте вінчиком. В міру густіння переходьте на ложку.

Солодкі равлики на кефірі

Потім починайте місити руками. Можливо, борошна знадобиться трішки менше. Тісто має залишатися м’яким і легенько липнути до рук. Відставте миску на 5 хвилин. Після чого розділіть ковбик на 4 частини й починайте формувати равлики.

Солодкі равлики на кефірі

Задля цього кожну четвертинку тіста розкачайте в круг. Змастіть олією та присипте цукром. Загорніть у щільний рулетик. Ретельно защипніть краї. Згорніть рулетик равликом, теж защипнувши краї.

Розкачайте виріб качалкою за діаметром вашої сковорідки. Смажте в достатній кількості олії з одного боку, а потім з іншого на середньому вогні до появи золотавої скоринки. Готові равлики викладайте на паперовий рушник. Вироби виходять ніжними й пухнастими.

Популярне

Схожі статті

“Заміж ідеш чи так?”: Оля Полякова не пройшла повз щастя Лесі Нікітюк та залишила уїдливий коментар

Леся Нікітюк нещодавно привідкрила таємничу завісу та познайомила шанувальників зі своїм обранцем. Проте навіть деякі колеги не змогли пройти повз, щоб не залишити уїдливий коментар.

Ці з породи котів не хоче тримати вдома навіть ветеринар: у мене такий, і як його можна не любити?

Домашні улюбленці стали невід'ємною частиною життя багатьох людей і часто вибір падає на кішок. Проте не всі породи котів однаково підходять для утримання вдома.

“Ви неправильно готуєте булгур!”: потрібно з м’ясним фаршем – чоловік просить таку вечерю 3 дні на тиждень

Цю смакоту можна готувати хоч щодня – ніколи не набридне. Булгур із м'ясним фаршем смажиться просто на сковорідці, тож зайвого посуду мити не доведеться. Вечеря пройде на ура!