facebook

Загортаю в капустяне листя моркву й складаю в банки: виходять смачні голубці, салат взимку завжди під рукою

Овочеві голубці з морквою можна зробити з запасом на зиму. Тоді не буде жодних проблем із салатом – просто відкриєте баночку й перекладете вітамінний запас на тарілку.

Вам знадобиться:

  • 1 середня капустина;
  • 300 г моркви.

Для маринаду:

  • 700 мл води;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. горошків чорного перцю;
  • 2 лаврових листи;
  • 20 мл олії.
Овочеві голубці у маринаді на зиму

Капустину для салату вимийте, просушіть, складіть у поліетиленовий пакет і зав’яжіть кінці. Відправте у мікрохвильову піч. Виставте потужність 1000 обертів і витримайте 15 хвилин.

Коли дістанете, виріжте качан, а саму капустину розберіть на окремі листочки. Кожен із них розріжте навпіл, вирізавши ущільнення посередині. Моркву обчистьте, вимийте, натріть на тертушці для корейської моркви.

Овочеві голубці у маринаді на зиму

Викладайте на дощечку по одному капустяне листя. Посередині кладіть моркву. Загортайте з боків, після чого скручуйте рулетиком. Таким чином розробіть усі овочеві заготовки. Закладайте голубці у простерилізовані банки.

Овочеві голубці у маринаді на зиму

Тепер приготуйте маринад. У каструлю налийте воду. Всипте сіль, цукор, додайте чорний перець горошком, лавровий лист, влийте олію. Закип’ятіть і прямо гарячим залийте голубці в банках.

Овочеві голубці у маринаді на зиму

Закрутіть кришками й залиште холонути за кімнатної температури. За добу переставте баночки в холодильник. За потреби дістаньте слоїк, відкрийте, викладіть голубці на тарілку й подавайте до столу.

Таку закуску можна готувати в міру з’їдання ще кілька разів за зиму та навіть ранньої весни. Допоки є капуста й морква, на столі завжди буде смачний овочевий салат із вітамінчиками. Голубці виходять хрумкі й гостренькі.

Популярне

Схожі статті

Спробувала картопляні кульки у кафе й довго шукала рецепт: нарешті вийшло приготувати так само смачно

Хрумкі картопляні кульки виходять дуже м'якенькими в середині. Якщо вмочити їх у кетчуп, то вийде ідеальний перекус. Готується все дуже просто – варену картоплю підсмажуємо у фритюрі.

Всі шукали, куди подівся чоловік Юлії Саніної: аж раптом Вал Бебко сам “спалив” своє місце перебування

Розмови про чоловіка Юлії Саніної точаться вже давно. Раніше він і весь гурт The Hardkiss були завжди поряд зі співачкою. Тепер вона гастролює Україною на самоті. Врешті стало відомо, де Вал Бебко.

У Таїсії Повалій потроху відбирають українські пісні: от і думайте тепер – хто виконуватиме відомі хіти

Євген Рибчинський вирішив покарати Таїсію Повалій, відібравши права на пісні, які колись давно написав саме для цієї артистки. Але тепер вона не гідна їх виконувати.

Взяла по 1 склянці манки, борошна та цукру: трішки почаклувала, отримала 2-колірний пиріг – чаювання вдалося

Щоб приготувати цей пиріг, місити тісто руками не доведеться. Просто змішайте інгредієнти, викладіть у шаховому порядку у форму й відправте до духовки. Вийде не лише смачно, але й гарно.

“У мене завжди був план Б”: Даніель Салем розлучився з дружиною, віддав собаку Lida Lee і втратив брата

За останні 3 роки життя Даніеля Салема кардинально змінилося. Шоумен пережив розлучення з дружиною, розставання з собакою. А тепер сталося взагалі непоправне.

Купа оборок, чорні й білі мережива: костюм для 48-річної Lama придумав штучний інтелект – я у захваті

Схоже, дизайнери одягу невдовзі залишаться без роботи. Співачка Lama вийшла на сцену у костюмі, згенерованому штучним інтелектом. Пошити сукню за лекалами ШІ виявилося не так просто.