facebook

Так млинці мало хто готує, а даремно. “Бендерики” з фаршем як чебуреки – рецепт із Західної України

Бендерики – відома українська страва, яка являє собою млинці з фаршем. Та на Закарпатті цю страву готують по-особливому. Бендерики по-закарпатськи чимось нагадують чебуреки.

Млинці – універсальна страва української кухні. Їх готують з різноманітними начинками: солоними та солодкими. Саме тому, млинці завжди мають різний смак.

Млинці з фаршем завернуті у формі конвертика – це бендерики. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт бендериків по-закарпатськи.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

(об’єм склянки 200 мл)

  • яйця – 2 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 1 ст.л;
  • борошно – 1 склянка (130 г);
  • молоко – 2 склянки;
  • олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • цибуля крупна – 1 шт;
  • фарш – 500 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста у глибокій мисці змішайте яйця з сіллю та цукром. Додаємо до яєць одну склянку молока і добре розмішуємо. Далі просіюємо в тісто борошно і знову розмішуємо. Далі доливаємо другу склянку молока. Таким чином у тісті не буде грудочок. В кінці у тісто вливаємо олію і перемішуємо все ретельно. Залишаємо тісто при кімнатній температурі хвилин на 10-15.

Рецепт смачних бендериків з фаршем по-закарпатськи
Рецепт смачних бендериків з фаршем по-закарпатськи

Готуємо начинку. Для цього цибулю ріжемо дуже дрібненьким кубиком. Додоаємо цибулю до фаршу (краще взяти курячий). Також додаємо сіль, перець, улюблені спеції і ретельно перемішуємо.

На пательні смажимо тоненькі млинці, як зазвичай. Кожен млинчик ділимо навпіл. На край млинця викладаємо столову ложку фаршу і загортаємо млинець у трикутник. Так робимо зі всіма заготовками.

Рецепт смачних бендериків з фаршем по-закарпатськи
Рецепт смачних бендериків з фаршем по-закарпатськи

Далі бендерики потрібно обсмажити на суміші вершкового масла і олії. Смажимо на невеликому вогні під закритою кришкою по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб фарш всередині приготувався.

Рецепт смачних бендериків з фаршем по-закарпатськи
Рецепт смачних бендериків з фаршем по-закарпатськи

Готові бендерики подавайте зі сметаною, або вашим улюбленим соусом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.