Кабачкова ікра на зиму: простий рецепт, з яким впорається навіть новачок

Кабачкова ікра виходить смачною з приємною консистенцією і красивим кольором. А ще готувати ікру одне задоволення. Її можна подавати гостям, а можна просто взяти шматок хліба і швидко перекусити.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг
  • морква – 250 г
  • ріпчаста цибуля – 300 г
  • томатна паста – 80 г
  • олія – 70 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • чорний перець – ¼ ч. л.
  • оцет 9% – 1 ст. л.

За цим рецептом виходить приблизно 1 л кабачкової ікри. При бажанні кількість інгредієнтів можна збільшити. Також можна додати інші спеції за смаком. Наприклад, сушений часник.

Ідеальний перекус
Ідеальний перекус

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кабачки і цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти. Якщо кабачки старі, то краще зрізати шкірку.
  2. Цибулю обсмажити на олії до м’якості. Додати моркву і обсмажити ще 2-3 хвилини. Потім – томатну пасту.
  3. Потім цибулю з морквою перекласти в каструлю з товстим дном. До них додати кабачки, сіль, цукор, перець. Тушкувати на маленькому вогні до м’якості кабачків. Слідкуйте, щоб овочі не підгоріли.
  4. Коли овочі будуть готові, занурювальним блендером подрібнити до однорідного стану. Також можна це зробити за допомогою м’ясорубки.
  5. Каструлю з ікрою знову поставити на вогонь, довести до кипіння. Потім влити столову ложку оцту, добре перемішати, вимкнути вогонь і можна розкладати готову ікру по банкам.

Кабачкова ікра нагадує магазинну, але готується без зайвих добавок. Тому не лише смачна, а й корисна. Детальний рецепт у відео.

 ""

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.