Прогнозуються передноворічні зміни вартості продуктів: що кажуть експерти?

Імовірне мінімальне зростання вартості буде на 16%, максимально ціни зростуть на 20%. Цінники в першу чергу зміняться на м'ясних продуктах, овочах.

Які товари стануть дорожчими перед новорічними святами? Це питання цікавить більшість українців. Очікується збільшення вартості приблизно на 20 відсотків.

Незалежні експерти прогнозують подорожчання не лише тих харчові продукти, які традиційно мають підвищений попит напередодні найпопулярнішого свята серед мешканців нашої країни – Нового року. Також високою є ймовірність збільшення ціни на позиції продуктового кошика.

Що змінилося у ціні?

Імовірне мінімальне зростання вартості буде на 16%, максимально ціни зростуть на 20%.
Цінники в першу чергу зміняться на м’ясних продуктах, овочах. Продукти, які найчастіше використовуються для приготування борщу, який готується майже в кожній українській родині, стануть дорожчими.

Це буряк, морква, білокачанна капуста, помідори, солодкий перець. Торкнеться подорожчання та огірків.
Рекордсмен прогнозованого подорожчання – цибуля. Передбачається серйозне збільшення ціни овочів, що часто розкуповуються. Якщо порівнювати з таким же періодом рік тому, цибуля стане дорожчою у 2,5 раза.

Така сама ситуація складається з м’ясом: за свинину доведеться заплатити більше на 20 відсотків, за курятину – на 10%.
За словами економіста Олега Пендзіна, цифри літньої та зимової ціни на традиційні продукти для борщу відрізнятимуться майже вдвічі.
Подорожчання торкнеться навіть найдешевших продуктів, оскільки вони швидко та багатьма розкуповуються.