В Україні збільшилася ціна на курячі яйця

Недорогі яйця були гарною підмогою для складання меню щодня. Проте у 2022 році вартість одного десятка яєць сильно зросла.

Не лише вартість комунальних послуг та ліків цікавлять звичайних жителів України, але також і ціна продуктів, а найголовніше збільшення їхньої вартості привертає увагу людей. Особливо ціна продуктів хвилює пенсіонерів та малозабезпечених сімей. Недорогі яйця були гарною підмогою для складання меню щодня. Проте у 2022 році вартість одного десятка яєць сильно зросла.

Курячі яйця

2020 року в нашій країні курячі яйця коштували від 25 грн, за один десяток.
Сьогодні перед Новим 2022 роком ціна на яйця в Україні зростає.
Це з тим, що виробництво курячих яєць нашій країні зменшилося. Як констатують фермери, головною причиною подорожчання курячих яєць є зниження їх виробництва. Великі виробники яєць скоротили потужність. Так, у 2021 році виробництво курячих яєць зменшилося на 13,5%, проти 2020 роком. Так, у супермаркетах столиці ціна яєць першої категорії стартує від 37 грн., за один десяток. Ціна на найвищу категорію курячих яєць дорівнює 43 грн. А у 2021 році вартість курячих яєць була 25 грн., за один десяток.
Для інформації: перед новорічними святами у нашій країні почали підвищуватись ціни на гриби. Їхня ціна збільшується майже кожної доби на 1 грн., а за тиждень ціна грибів збільшилася за 1 кг на 6 грн.
Збільшилася також вартість свинини.
Як констатують експерти для того, щоб відсвяткувати Новий 2022 сім’ї з 4 осіб необхідно витратити 2000 грн. Це на 20% більше, ніж у 2021 році.