Як в Україні пенсіонерам отримувати хорошу пенсію

Міністр соціальної політики додала, що коли людина обирає роботу, то вона має порівняти умови пенсійних програм.

Будь-яка людина хоче отримувати нормальну пенсію, за допомогою якої можна було б безбідно жити. Особливо зараз, коли така нестабільна ситуація з цінами на продукти харчування, комунальні послуги та ліки.

Марина Лазебна, яка є міністром соціальної політики України, констатує, що в нашій країні не всі пенсіонери матимуть змогу отримувати хорошу пенсію, не почне функціонувати накопичувальний рівень пенсійної системи.

Це пов’язано з демографічною ситуацією в Україні.
Чиновник наголошує, що пенсійні накопичення мають спочатку увійти в моду, а потім стати нормою. Марина Лазебна також додала, що не має бути підприємств без пенсійної програми. Також міністр соціальної політики додала, що коли людина обирає роботу, то вона має порівняти умови пенсійних програм. А наша країна має заохочувати прагнення підприємств та людей брати участь у накопичувальній пенсійній програмі.

Як отримати хорошу пенсію?

Марина Лазебна сказала, що згідно із законом у роботодавців та працівників є податкові пільги на внески до недержавних пенсійних фондів: внески за рахунок роботодавця мають бути не менше 4% заробітної плати працівника, і на суму внесків не нараховується єдиний соціальний внесок, а також з них не утримується військовий збір та податок на доходи фізичних осіб.

На підставі викладеного з 1 гривні організація перерахує на розрахунковий рахунок працівника у недержавному пенсійному фонді, суму, що не оподатковується. І це вигідно підприємству та працівнику.

Для інформації: у нашій країні існує понад 25 000 організацій і лише 2 000 підприємств укладено пенсійні контракти на користь своїх працівників з недержавними пенсійними фондами.