Тест на уважність: знайдіть за 30 секунд птаха на фотографії

Визначте, де знаходиться пташка на фотографії. Якщо для вас це проблема, то правильну відповідь ви можете переглянути на фото нижче. Гарного вам настрою та міцного здоров'я!

На цій фотографії знаходиться пташка. Однак вона практично зливається з листям. Не кожна людина зможе її знайти за 30 секунд. Але якщо ви раніше проходили тести такого плану, то і з цим впораєтеся. А новій людині буде важче. Але йому може допомогти збільшити увагу нижче.

Усвідомлене дихання

Дихання часто сприймається як корінь уважності. Ця поведінка може бути або автоматичною, як живе більшість із нас, або навмисною та усвідомленою. Не намагаючись дихати якимось особливим чином, зверніть увагу на фізичне відчуття дихання. Відчуйте, як легені та грудна клітка розширюються при кожному вдиху, а потім розслаблюються на видиху. Зверніть увагу, де у вашому тілі ви відчуваєте найсильніші фізичні відчуття: у грудях? Шлунок? Ніс? Нема потреби намагатись змінити те, що ви відчуваєте. Ціль полягає в тому, щоб просто зосередитися на своєму подиху на пару хвилин без осуду. Усвідомлене дихання – гарне введення в усвідомленість, воно може допомогти вам відчути себе спокійніше через хвилину або дві.

Медитація свідомості

Це поширена та ефективна практика. Зробіть кілька глибоких вдихів, а потім перевірте кожне зі своїх фізичних почуттів: відчуйте тиск стільця, на якому ви сидите, помічайте простір кімнати навколо себе, спостерігайте за звуками, які ви чуєте та зверніть увагу, чи є якісь відчутні запахи чи стійкі смаки. Потім поверніться до свого дихання, звертаючи увагу на фізичні відчуття. Багато людей вважають корисним вважати свої вдихи на початку, щоб допомогти їм зосередитися. Розум неминуче буде блукати, і кожного разу, коли ви ловите себе на тому, що вислизає від якоїсь лінії думки, просто відзначте відволікання і поверніться до свого подиху. Не намагайтеся контролювати їх, але помічайте, коли з’являється думка, а потім повертайте увагу до свого дихання. Спробуйте проводити так кілька хвилин регулярно та сидіти довше, коли вам стане зручніше.

А тепер переходьте до тесту на пильність. Визначте, де знаходиться пташка на фотографії. Якщо вам це проблема, то правильну відповідь ви можете подивитися на фото нижче.

Гарного вам настрою та міцного здоров’я!

Птах обведений червоною лінією