В Україні частину пенсіонерок отримають доплати у 2,5% за кожні півроку

Жінкам пенсіонеркам, що народилися до 31.12.1961 року, буде встановлено збільшення у розмірі 2,5% за кожні пів року, якщо вони пізніше вийдуть на пенсію.

Пенсіонери України уважно стежать за змінами щодо пенсій. Їх підвищення, доплат та інших надбавок. Оскільки звичайному пенсіонеру важко зводити кінці з кінцями щомісяця, оплачуючи комунальні послуги, купуючи продукти та медикаменти. Особливо важко пенсіонерам, які можуть розраховувати лише на свою пенсію. Деяким пенсіонерам допомагають діти чи онуки, але таких небагато. Тому для звичайних пенсіонерів питання підвищення пенсій є злободенним.

Кому належить надбавка?

Жінкам пенсіонеркам, що народилися до 31.12.1961 року, буде встановлено збільшення у розмірі 2,5% за кожні пів року, якщо вони пізніше вийдуть на пенсію. Надбавку було запроваджено, щоб компенсувати різницю між тими, хто вийшов на пенсію у 2021 році та 12 місяцями пізніше. Таблиця надбавок публікується Профспілкою гірників та металургів нашої країни. Додаток будуть отримувати жінки пенсіонерки, якщо їм раніше не було призначено жодної іншої пенсії.

Якщо пенсіонер отримує пенсію у зв’язку з інвалідністю, вислугою років або у зв’язку з втратою годувальника при переведенні на пенсію за віком права на встановлення підвищення не мають.

Суму збільшення буде визначено у кожному конкретному випадку індивідуально та залежатиме від величини пенсії, яка обчислюється з урахуванням придбаного страхового стажу та зарплати, з якої сплачено страхові внески.

Це збільшення буде в межах максимального розміру пенсії, що становить десять прожиткових мінімумів. Це для осіб, які втратили працездатність.