В Україні з 1 березня 2022 року будуть перераховані пенсії: на кого очікує підвищення?

У нашій країні з 01.03.2022 року буде перераховано пенсії. Середня сума збільшення становитиме 550 гривень. А мінімальне підвищення пенсії становитиме 100 гривень.

Що чекає на пенсіонерів в Україні в березні 2022 року? Багато хто задає собі це питання і не лише люди пенсійного віку. Їхні діти та онуки, також цікавляться як будуть зводити кінці з кінцями їхні батьки. Не секрет, що простому пенсіонеру на звичайну середню пенсію проблематично прожити.

У нашій країні з 01.03.2022 року буде перераховано пенсії. Середня сума збільшення становитиме 550 гривень. А мінімальне підвищення пенсії становитиме 100 гривень. Це стосуватиметься в Україні 5 900 000 пенсіонерів.

Пенсіонери повинні знати, що чим вище була заробітна плата та стаж, тим вище буде збільшення до пенсії.
Микола Шамбір, який є радником міністра соціальної політики України, розповів, що збільшення залежатиме від заробітної плати та стажу, а не планується збільшення до спеціальних пенсій, у тому числі держслужбовців та журналістів.

На скільки підвищать пенсії у березні 2022 року?

Як інформував чиновник, незабаром у нашій країні буде розглянуто законопроект, за допомогою якого можна буде перераховувати і соціальні пенсії, але на цей час підстав для цього немає. Не потрібно розраховувати на велику надбавку до пенсії. Бо частково нове підвищення пенсій уже з’їло інфляція. Як констатує Микола Шамбір, за таких цін, які є зараз в Україні, — це невелике збільшення.
З 01.03.2022 року очікується підвищення:

страхових пенсій, призначених до 20219 року. Збільшення буде в середньому 500 гривень, але не менше – 100 гривень;
пенсій для венних у середньому близько 700 гривень;
мінімальних пенсій по інвалідності через катастрофу на Чорнобильській АЕС. У середньому, збільшення буде 400 гривень. Також підвищать інші пенсії особам з інвалідністю у складі ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Для інформації: для тих осіб, яким не проіндексували у березні 2022 року пенсії, доплата становитиме 135 гривень.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.