Тест на уважність: знайдіть за одну хвилину котика на городі

Знайшли котика на городі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Гарного вам настрою та міцного здоров'я!

Котики можуть ховатися на городі скрізь. Вони просто грають чи полюють. І знайти їх важко. А ви спробуйте – будьте уважними. А для збільшення уважності вам буде корисна інформація нижче.

Навіть коли ми відчуваємо складніші емоції, ми можемо привнести у подію свідомість. Наприклад, якщо ми часто зазнаємо гніву, ця емоція може легко вийти назовні. Нам не слід судити себе. Натомість чи можемо ми свідомо досліджувати, як гнів відчувається в тілі та розумі? Де ми відчуваємо гнів? Як змінюється наша мова та поведінка?

Коли ми поринаємо в цей момент з нашим усвідомленням, наша «сила вибору» стає доступною для нас. Автопілот, реакція «борись або біжи» замінюється усвідомленою реакцією. У світлі усвідомлення теперішнього моменту ми можемо побачити, що наш гнів насправді викликаний страхом чи, можливо, тим, що нас не почули. Як тільки ми це зрозуміємо, зможемо вибрати, як діяти далі.

Вправи

Наступні вправи легко виконувати у повсякденному житті. Запросіть їх у своє життя з цікавістю, відкритістю та прихильністю до справи та подивіться, що з цього вийде.

Розслаблююче дихання

Розслаблююче дихання, також відоме як дихання йоги, є ефективним інструментом, що допомагає зняти напругу в тілі та розумі та м’яко привернути нашу увагу до того, що відбувається тут і зараз. Його часто практикують, вдихаючи через ніс, та був повільно видихаючи через рот; однак ви також можете вдихати та видихати лише через рот або ніс. У будь-якому випадку максимально збільшуйте кількість повітря, що входить у ваше тіло і виходить з нього, зберігаючи м’яке дихання.

Почніть розслаблююче дихання, дозволивши животу спочатку плавно та повністю розширитися на вдиху. Продовжуйте вдихати, розширюючи грудну клітку, доки вдих стане повним. На видиху спочатку розслабте груди, а потім живіт, поки видих не завершиться.

Коли ви вдихаєте, відзначайте будь-яку напругу або опір, що є в розумі або тілі. Коли ви видихаєте, відпустіть і пом’якшіть цю напругу будь-яким доступним вам способом: опустіть плечі, розслабте щелепу, розгладьте брови, зніміть напругу в грудях і таке інше. Повторіть розслаблююче дихання щонайменше три-п’ять разів.

Знайшли котика на городі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Гарного вам настрою та міцного здоров’я!

Котик виділено червоною лінією