Тест – головоломка №5-З: перекладіть лише 1 сірник, щоб вийшла вірна рівність

Чи вдалося вам вирішити завдання? Якщо ні, то відповідь є на малюнку нижче. Відмінного вам настрою та міцного здоров'я!

Ця головоломка з сірниками багатьом подобається і все більше набирає популярності серед користувачів у соцмережах. Уважна людина швидше вирішує такі завдання. Уважність можна покращити, а інформація нижче буде вам корисною.

Що таке уважність?

Усвідомленість у тому вигляді, в якому ми її знаємо – і її відчувають усі, від елітних спортсменів до керівників корпорацій, – була задумана як терапевтична практика понад 30 років тому вченим, на ім’я Джон Кабат-Зін. Він визначає свідомість просто як «зосередження уваги певним чином: навмисно, зараз і без засудження».
Це коротка версія. Щоб трохи розширити це, уважність — це медитативна практика, яка починається з концентрації уваги на диханні, щоб зосередитись на тут і зараз, а не на тому, що могло бути чи що могло б бути, про що ви турбуєтеся. Кінцева мета полягає в тому, щоб дати вам достатню відстань від думок і емоцій, що турбують, щоб мати можливість спостерігати за ними, не реагуючи на них негайно.

Чим усвідомлена медитація відрізняється з інших видів медитації?

Слово «медитація» визначає широкий спектр дій, багато з яких мало загального. «Це схоже використання терміна «спорт». «Бадмінтон та водне поло ніяк не пов’язані один з одним. Медитація описує цілу низку дій, деякі з яких призначені для розвитку м’язів усвідомленості, інші — ні».

Чи вдалося вам вирішити завдання? Якщо ні, то відповідь є на малюнку нижче. Відмінного вам настрою та міцного здоров’я!

Рішення виділено зеленим кольором