Як українські співаки виконують “Червону калину”: Тіна Кароль, Віктор Павлік та інші – хто співає краще?

Знаменита українська повстанська пісня "Червона калина" була написана на початку минулого століття, а ще ширшу популярність вона набула під час повномасштабної війни в Україні. Хто з українських знаменитостей виконав композицію найкраще?

Історія знову популярної сьогодні української пісні “Червона калина” бере свій початок у далекому 1914 році. Тоді поет Степан Чарнецький на заході України написав текст пісні, надихаючись останнім куплетом козацької композиції XVII сторіччя. Історики вважають, що після початку Першої світової війни текст пісні доповнив український військовий та церковнослужитель Григорій Трух.

У період Першої світової війни пісня виконувалася Українськими січовими стрільцями, а “нове життя” пісні подарував соліст українського гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк.

Андрій Хливнюк з “Бумбоксу”

У перші дні повномасштабного вторгнення росії на територію України відомий музикант та соліст гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк виконав народну пісню, зробивши її гімном повномасштабної війни.

Записав відео співак “на швидку руку”, щоб продемонструвати товаришам по службі на власні очі, що означає звук, акустика та реверберація.

Ми тільки почали патрулювати вулиці… Потім завели мову про акустику, ми говорили про органні чи на кшталт того. Щось їм було цікаво про музичні інструменти. Я вийшов із машини, бо ми говорили про акустику. І я хотів показати їм на прикладі порожньої площі, як працює реверберація, що таке акустика

, – ділиться Хливнюк подіями, які призвели до запису відео, що стало популярним настільки, що навіть культовий гурт Pink Floyd записав з Хливнюком хіт.

Віктор Павлік

Не зміг залишитись осторонь і український народний улюбленець Віктор Павлік. Чоловік виконав пісню у більш класичному варіанті під супровід народних музичних інструментів.

Супроводив пісню артист знімками зруйнованих росією будинків та наслідками повномасштабного вторгнення. Відео не залишило шанувальників байдужими, а виконання народної пісні запало у саму душу. У коментарях глядачі поділилися позитивними емоціями від прослуховування та подякували Павліку за таке душевне та чуттєве виконання.

Тіна Кароль

Українська співачка Тіна Кароль теж не залишилася осторонь сучасних тенденцій. Однак, дівчина обрала найсучасніше аранжування – Кароль випустила народну пісню, яка увійшла до міні альбому “Leleka”, у стилі техно.

Композиції, що увійшли до альбому, були створені в тандемі з американським діджеєм Macro.micro, проте не у всіх шанувальників композиція викликала захоплення. Поки одні хвалили інноваційну ідею Тіни Кароль, інші заявляли, що вокалістка просто “зіпсувала народну пісню”.

Зазначимо, що ці пісні прозвучали на презентації українського бренду Lever Couture на японському показі мод Rakuten Fashion Week Тokyo. У рамках дефіле композиції звучали органічно та стильно.

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.