“Маски – шоу”: як зараз живуть Делієв, Бльоданс та інші коміки – колись веселі, кумедні та хуліганисті

Для тих, кому сьогодні за тридцять п'ять та більш дорослих, не важко згадати, як колись збиралися родиною перед телевізором подивитися на витівки одеських хуліганів-клоунів з "Маски - шоу" і сміятися , що називається, до сліз і коліків у животі.

Цей колись дуже популярний проект збирав біля екранів телевізорів майже всіх українців у 1992-2005 роках. В ті роки було не багато розважальних програм взагалі, тим більше, програм такого формату та  рівня. У стилі німого кіно гумористична програма  акторів – одеситів, можна сказати, стояла у витоків українського національного шоу-бізнесу.

Цікаво, що ж стало з провідними та улюбленими акторами цього проекту. Як зараз через десятки років живуть та як виглядають зірки телеекранів минулого. Розповімо про декого з них.

Георгій Делієв

Георгій Делієв- актор, режисер, музикант та художник. В усіх цих іпостасях повною мірою колись проявив він себе у веселому комедійному серіалі “Маски-шоу”.

Через десятки років Делієв не втратив хист. Зараз він є художнім керівником та актором одеського театру “Маски”. Хіба що , починаючи з кінця 2022 року, Георгій мешкає у Франції, куди виїхав разом з дружиною, синами– півторарічним Лукою та семирічним Миколою, донькою Яною та восьмирічною онучкою Алісою.

Основну ставку в творчості зараз Делієв зробив на живопис. Він проводить виставки своїх картин і їх вже багато придбано та розвезено по різних куточках світу.

Головне, на думку артиста, наступне: “Щоб займатися творчістю, потрібно отримувати задоволення від процесу”.

Георгій Делієв. Коміки з Маски – шоу

Евеліна Бльоданс

Актриса Евеліна Бльоданс після закриття “Маски-шоу” приймала участь у багатьох інших популярних проектах та вже давно мешкає в росії.

Вона була заміжня тричі. Сина Сьому – у хлопчика синдром Дауна, Евеліна виховує одна. Нажаль від початку подій з лютого 2022 року колишня українка, одеситка так і не спромоглась висловити свою позицію стосовно ситуації навколо її Батьківщини.

Евеліна Бльоданс. Коміки з Маски – шоу

Борис Барський

З “Маски- шоу” почалась кар’єра цього талановитого актора. Окрім акторства Борис є доволі успішним поетом. Тривалий час періодично виходять у світ його збірки іронічних віршів і мають не абияку популярність серед прихильників його творчості.

Зараз Борис живе, як і раніше, в рідній Одесі і працює у “Будинку клоунів”, а про колишній проект згадує так: “Наша комік-трупа висміювала пороки радянської системи. І вийшло так, що розпад СРСР водночас став нашим творчим проривом. Ми — молоді та сміливі. Цензура як така зникла. Перед нами відкрився горизонт можливостей. От ми й каламбурили, як могли. Людям це було до вподоби, а нам працювалося в радість”.

Борис Барський. Коміки з Маски – шоу

Володимир Комаров

Не тільки одесити знають Володимира Комарова- актора, коміка, лисого з “Маски –шоу”. Більше того, він ще музикант, грає на акордеоні, засновник та фронтмен групи “Доктор Борменталь”. Та є в нього ще одна іпостась. Він єдиний в Одесі майстер, який виготовляє авторські люльки для паління.

У березні 2022 року актор звернувся до росіян з призовом : “Вбийте собі у голову,Одеса це – Україна”

Володимир Комаров. Коміки з Маски – шоу

Якось на запитання, чи не хотіли б актори повернути на телеекрани “Маски – шоу” засновник легендарного гурту Георгій Делієв відповів за всіх: “Якщо телеканали запропонують нам повернути “Маски – шоу”, то ми будемо тільки за”.