Як обжилася Олена Шоптенко з сином в Австрії: український менталітет заважає Олексійку поводитися чемно

З початку повномасштабної агресії Олена Шоптенко відразу ж зібрала валізи та виїхала з сином до Австрії, де давно мешкають її сестри. Як обжилася за кордоном зіркова родина?

За останні 20 місяців хореографиня навідувалася до Києва лише двічі. Решту часу воліє проводити за кордоном. Завжди поряд з Оленою Шоптенко її 5-річний синочок Олексійко.

Спочатку маля весь час просилося назад до України, бо сумувало за вихователькою та дітьми в дитсадку. Тепер хлопчик потроху призвичаївся до нових умов. Мовний бар’єр дуже сильно впливав на Олексійка, якого раптово вирвали з зону комфорту й відправили у незнайоме середовище.

Олена Шоптенко показала, як проводить час із 5-річним сином в Австрії

Олені навіть довелося змінити один дитсадочок на інший, оскільки у першому закладі ніхто не переймався проблемами дитини. Хлопчика лише сварили, що б’ється з однією дівчинкою. Тож коли Олена привела сина в новий колектив, відразу пояснила керівництву, що Олексій поки не розуміє німецької мови, тому може поводитися дивно, на думку вихователів.

Олена Шоптенко показала, як проводить час із 5-річним сином в Австрії

Шоптенко попросила розповісти їй усі правила, щоб вона довела їх до сина зрозумілою йому мовою. Опинившись у чужій країні без підтримки чоловіка, Олена й сама зазнала чимало труднощів. Хореографиня почала займатися різноманітними проєктами, а дитину було ні на кого залишити. Особливо важко було, коли Олексійко починав хворіти.

Олена Шоптенко показала, як проводить час із 5-річним сином в Австрії

Їдучи до Києва, матуся не наважилася брати сина з собою. Тож завезла до бабусі хлоп’яти в Польщу. У Відні Шоптенко не наймає няню на постійній основі. Тільки інколи користується послугами доглядальниці за необхідності. Часто бере Олексійка з собою на заходи, щоб побачив, як єднаються люди під українськими прапорами.

Довгий час українка не знала, як пояснити сину, що таке війна. Потім почала говорити правду, сказавши, що оті дракони, які Олексійко бачив у Києві – то насправді не дракони. На нашу країну напали, триває війна, і вбивають людей. Але є Збройні Сили України, які нас захищатимуть, тож ми маємо обов’язково перемогти.

Популярне

Схожі статті

Смачніше за “Наполеон” і “Медовик”. Дуже смачний і соковитий лимонний торт: тісто запікаю разом з кремом

Лимонний торт за цим рецептом можна приготувати, як на свято, так і на кожен день. Цікаво, що коржі та крем для цього десерту готуються одночасно в одній формі.

“Яке ваше діло?”: “Лисий з Кварталу” Кошовий розповів, де зараз його доньки і чому одна з них їде з України

"Лисий з Кварталу" Євген Кошовий вперше за довгий час заговорив про доньок. Чоловік зізнався, що старша Варвара вже в цьому році планує виїхати з України.

Для тих, у кого немає часу возитись: тісто за хвилини, паска – волога і повітряна. Рецепт без клопоту

Якщо ви думаєте, що на випікання пасок має піти цілий день, то помиляєтеся. Можна впоратися всього за годину. Це якщо замісити тісто не на дріжджах, а на кисломолочному сирі.