Визнані за життя, та чи вшановані після? Де та як поховані відомі українці: Писанка, Ступка, Чапкіс та інші

За останні роки Україна втратила багато видатних артистів і культурних діячів, які відігравали значну роль у формуванні культурної спадщини країни. Вони стали справжніми символами свого часу.

Але чи вшановується їхня пам’ять після їхньої смерті? Якщо так, то в якому стані знаходяться їхні могили? Давайте разом зазирнемо у цю тему та розглянемо долю поховань деяких відомих українців, таких як Писанка, Ступка, Чапкіс та інші.

Життя артистів завжди асоціюється з піднесеними та яскравими моментами на сцені, але, на жаль, приходить час прощання, коли вони покидають цей світ. Однак пам’ять про їхні досягнення та внесок у культуру залишається назавжди.

Долі могил як долі людей

Варто зазначити, що долі могил видатних українців різняться. Деякі з них поховані на славетних кладовищах, що стали своєрідними символами культурного життя України. Так, могила видатного українського актора Богдана Ступки на Байковому кладовищі в Києві стала пунктом приваблення для тих, хто шанує його талант і пам’ять. Тут знаходяться й інші відомі особистості, такі як Микола Мозговий, Валерій Лобановський та інші, що стали легендами української культури та спорту.

Пам’ятники на могилах Богдана Ступки та Валерія Лобановського

Деякі артисти обирають більш скромні місця поховань, інколи це зумовлено їхніми особистими бажаннями або сімейними традиціями.

Привертає увагу пам’ятник Руслани Писанки. Як відомо, зірка померла у Німеччині, але її чоловік зробив все, щоб поховати дружину на батьківщині.

Однак не всі могили доглянуті та відомі громадськості. Так у занепаді знаходиться останній прихисток великого танцюриста Григорія Чапкіса. Ні молода дружина, ні син, що проживає у США, поки що не поставили йому пам’ятника, хоча відколи не стало хореографа минуло понад 2 роки.

Пам’ятник на могилі Руслани Писанко та могила Григорія Чапкіса

Відома комікиня, артистка “Дизель шоу” Марина Поплавська похована у Житомирі. Її колеги замовили пам’ятник, який не сподобався її сестрі. Тому зараз він знаходиться на складі, а на могилі стоїть той, що встановила родичка артистки.

Пам’ятник на могилі Марини Поплавської та невстановлений від колег