4 поп-зірки 90-х, які ніколи не співали російською: Кузьма, Марічка Бурмака, Степан Гіга, Оксана Білозір

Сьогодні розповімо про кумирів 90-х років, які свідомо вибрали українську мову для своєї творчості й ніколи не співали російською, що особливо важливо в контексті сучасних подій.

Їхня принципова позиція стала важливим внеском у становлення української музичної сцени та збереження національної ідентичності.

Кузьма Скрябін та Марічка Бурмака

Кузьма Скрябін та Марічка Бурмака. Скриншот фото з Мережі

Кузьма Скрябін, справжнє ім’я якого Андрій Кузьменко, став символом цілої епохи в українській музиці. Його хіти на кшталт “Люди як кораблі”, “Мовчати”, “Місця щасливих людей” залишаються популярними й сьогодні. Кузьма завжди співав українською і був відвертим у своїй позиції щодо мови та культури. Його творчість була глибоко вкорінена в українську реальність, і він неодноразово висловлювався проти русифікації культури.

Марічка Бурмака, одна з перших поп-співачок незалежної України, також стала відомою завдяки своїм україномовним пісням.Вона була серед тих артистів, які на початку 90-х років активно підтримували національне відродження. Бурмака ніколи не переходила на російську мову у своїй творчості й зараз активно підтримує тих, хто відмовився від своїх російськомовних хітів.

Степан Гіга та Оксана Білозір

Степан Гіга та Оксана Білозір. Скриншот фото з Мережі

Степан Гіга, заслужений артист України, відомий своєю незмінною відданістю українській мові. Його пісні “Яворина”, “Золото Карпат”, “Забудь” стали популярними не лише завдяки мелодійності, але й через те, що вони відображали українську душу. Ця позиція принесла співаку повагу та любов слухачів по всій Україні.

Оксана Білозір, одна з найвідоміших українських співачок 90-х, завжди залишалася вірною українській мові. Її пісні, такі як “Україночка”, “Свіча”, “Коханий” стали справжніми хітами й продовжують надихати нові покоління. Білозір не тільки співала українською, але й активно підтримувала українську культуру та традиції на державному рівні, бувши народним депутатом і міністром культури.

Популярне

Схожі статті

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?

Синоптики розказали про бабине літо в Україні: прогноз осінніх похолодань на вересень 2024 – яка буде погода

Літо цьогоріч видалося аномально спекотним. Тож українці цікавляться, чого чекати від осені. Коли настане бабине літо і якою буде погода до кінця вересня та на початку жовтня?