Яким був Олег Винник в Німеччині – ексклюзивні фото та відео

У біографії кумира українських вовчиць був так званий німецький період - тоді красунчик-блондин виступав на сценах мюзиклів і був кумиром німецьких жінок. Як це було - читайте нашому матеріалі.

Після закінчення Канівського училища культури Олег потрапив на роботу в Черкаський народний хор, де скоро став солістом. Вони багато гастролювали і молодому артисту в душу запала Німеччина. У Берліні він потрапив на мюзикл “Привид опери” і вирішив, що теж хоче співати в цьому жанрі.

Олег Винник таким поїхав до Німеччини

У 1996 році Олег виїхав на роботу за програмою Au pair – він був гувернером в сім’ї відомого німецького хірурга, вчив хлопчиків російській мові, а сам в той час вправлявся в німецькому і брав уроки співу у відомого американського викладача. В якості волонтера (без зарплати) співав у хорі Люнебургской опери. Його унікальність була в тому, що Винник однаково успішно справлявся і з партіями тенора, і баритона, і бас-баритона.

Олег Винник в Німеччині

У 1998 році програма перебування була закінчена і Олег змушений був повернутися в Україну. Але скоро отримав персональну пропозицію стати солістом мюзиклів і виїхав до Німеччини на цілих 12 років.

У мюзиклі “Собор Паризької Богоматері Олег зіграв дві ролі – капітана Феба і ватажка жебраків
Капітан Феб
Клопен – ватажок жебраків

Вже дуже скоро він стає європейською зіркою №1 в популярних мюзиклах під сценічним ім’ям OLEGG. Його виступи не тільки в Німеччині, але і Франції, Австрії, Великобританії збирали аншлаги, а шанувальниці юрбами мліли на концертах від краси і чоловічий харизми українця.

Німецькі шанувальниці дарували багато подарунків

Він зіграв у всесвітньо відомих мюзиклах “Нотр-Дам де Парі “, “Титанік “, “Знедолені “, “Елізабет “. Тільки в ролі Жана Вальжана виходив на сцену понад 500 разів і визнаний кращим виконавцем цієї ролі за всю історію існування мюзиклу “Знедолені”. Складність цієї ролі в тому, що молодий актор грав героя з 46 по 80-річний вік і протягом вистави його кілька разів переодягали і робили новий грим.

Жан Вальжан молодий
Жан Вальжан в середньому віці
Гримирование в старого
Жан Вальжан в старості

Ось один з його номерів:

Цікавий момент: у виставі брала участь дресирована шимпанзе. Вони з Вінником дуже подружилися.

Німецька подружка Винника – а як же Таюне?

У мюзиклі “Елізабет ” у нього також були дві ролі – Чорного принца і Смерті. Ось арія Смерті на німецькій мові:

За цей спектакль виконавці отримали найпрестижнішу європейську премію.

Головні виконавці мюзиклу “Елізабет”
Знімок з мюзиклу “Елізабет” (2006)

Ось що про нього писала преса:

Він визнаний “нової грандіозної знахідкою голосу 2003 року ” за версією журналу “Da Capo “.

Трупа мюзиклу “Елізабет”

Найвпливовіший і успішний продюсер музичного театру Великобританії, власник 7 театрів і постановник більше 30 мюзиклів в різних куточках землі – сер Камерон Макінтош назвав Олега Винника “кращим з усіх тих, що я показав світу за 20 років”. Після цього він запропонував Виннику контракт в Лондонському театрі, але Олег відхилив пропозицію.

Це вас точно здивує: кінокомпанія Constantin Film GmbH запросила Винника на кастинг на головну роль у фільмі “Парфумер”. Від нього він теж відмовився.

До речі, він таки знявся в декількох фільмах із зірками світового рівня, але про це ми розповімо окремо.

Олег Винник і Чулпан Хаматова в німецькій мелодрамі “Любов в Кенісберзі”

Він особисто був запрошений на вечерю до Ангели Меркель.

Олег родає автографи після спектаклю “Знедолені”

Своє захоплення талантом українця особисто висловлювали такі зірки світової величини: Кріс де Бург з дочкою Розанною Девідсон (вона була Міс Світу-2003), Джина Лоллобриджида, Орнела Мутти, Софі Лорен, музиканти групи Scorpions, багато політиків, спортсмени.

Олег Винник, Майке Бордам і Кріс де Бург

Але на самому піку європейський слави Олег зрозумів, що він хоче почати сольну кар’єру і не де-небудь, а на батьківщині, в Україні. Всі ці роки він писав власні пісні українською і російською мовами і вже мав, чим порадувати публіку.

Винник в образі Зорро

Він повернувся в 2011, практично невідомий вдома, зустріли його без особливого інтересу. Допоміг розкрутити перші пісні Володимир Бебешко. Уже через рік Олег став збирати стадіони і став кумиром українських жінок.

Презентація першого сольного альбому “Ангел” у 2011 році

Шанувальниці з Німеччини для Олега на його День народження подарували йому кліп: