Кожен повинен бути на своєму місці? Українські зірки, які були в політиці

Деякі зірки кіно та естради в якийсь момент вирішували змінити рід діяльності. Пропонуємо вам підбірку тих співаків та акторів, які вирішили приміряти на себе депутатський мандат.

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук

Лідер групи “Океан Ельзи”починав відносини з політикою двічі. Вперше — в 2007 році, коли він пройшов до Верховної Ради від партії “Наша Україна — Народна самооборона”. Але вже в 2008 році зрозумів, що не готовий брати на себе таку відповідальність і добровільно склав мандат.

Повернувся в депутатське крісло Святослав у 2019 році. Він створив свою партію “Голос”, яка подолала відсотковий бар’єр, і засідає в Раді.

Руслана

Руслана Лижичко

Переможниця “Євробачення 2004” завжди відрізнялася своєю активною громадською позицією. У 2006 році вона навіть мала депутатський мандат від партії “Наша Україна”. Але через рік Руслана склала свої повноваження.

“Коли я відчула, що навколо відбувається тільки клоунада і цирк, я і перестала ходити в парламент. І автоматично, коли Раду розпустили, пішла звідти і перехрестилася, вирішивши, що в таких махінаціях участі я більше приймати не буду”, — пояснила вона тоді своє рішення.

Злата Огневич

Злата Огневич

Ще одна представниця від України на головному європейському пісенному конкурсі теж встигла посидіти в сесійній залі Верховної Ради. Рівно рік, з 2014 по 2015 рік, вона була депутатом від “Радикальної партії” Олега Ляшка. Але також достроково пішла з політики, пояснивши це тим, що вона, як культурний діяч, не бачила своєї користі в ній.

Таїсія Повалій

Таїсія Повалій

Ця співачка протрималася в депутатському кріслі 2 роки — з 2012 по 2014. У Раду вона потрапила за партійними списками “Партії Регіонів”. У вересні 2014 року з низкою інших політиків вона відвідала Держдуму Росії, за що Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за статтею про посягання на територіальну цілісність України.
Після революції Гідності Повалій пішла з політики і повернулася в музичну діяльність.

Микола Тищенко

Микола Тищенко

Екс-ведучий “Ревізору” та суддя кулінарного шоу “МастерШеф” і один з найуспішніших рестораторів України теж може похвалитися депутатським мандатом. У Раду він потрапив в 2019 році за списками партії “Слуга народу”. Хоча поки що особливих політичних талантів у нього теж не спостерігається. Але, може, Микола ще просто не встиг розкритися.

Олександр Скічко

Олександр Скічко

Скічко встиг стати зіркою “Євробачення”, адже був одним з його ведучих у 2017 році. А в 2019 він отримав депутатський мандат від партії “Слуга народу”.

“Я йду в політику, тому що мені набридло. Мені набридло слухати порожні обіцянки кожні 5 років, набридло їздити по розбитим дорогам, а основне — мені набридло чути, як мої друзі хочуть виїхати в іншу країну, як вони обговорюють, в яку країну краще поїхати заробляти, тому що в Україні жити неможливо”, — заявив телеведучий.