“Я можу бути такою самою мішенню”: Олена Зеленська розповіла, як вона та її сім’я живуть після 24 лютого

Перша леді України нещодавно дала інтерв'ю для німецького видання "Bild". У рамках інтерв'ю Олена Зеленська відповіла на велику кількість цікавих запитань, які розповіли про життя її сім'ї у часи війни

Сьогодні на офіційній сторінці Офісу Президента України з’явилось інтерв’ю з Оленою Зеленською. Перша леді України відповідала на запитання журналістів та розповіла більше про те, як вона та її сім’я переживають війну та обстріли столиці.

Перша леді України про реакцію дітей на вибухи

У рамках інтерв’ю для німецького видання “Bild” Олена Зеленська чесно розповіла про те, як її діти реагують на вибухи та сигнали повітряної тривоги. Так, за словами першої леді України, нині українські діти навчились спокійно реагувати на такі звуки. Олена Зеленська зазначила: як би прикро не було, але діти адаптувались до воєнних реалій життя. Більш того, за зізнанням першої леді, зазвичай діти звикають до складних подій швидше за дорослих.

Дитина не боїться їхати до школи, він знає, що в нього там є укриття і він в безпеці, там будуть його друзі однокласники, він хоче бути з ними. Він хоче навчатись і жити нормальним життям

– зазначила Олена Зеленська у відповіді на запитання про реакцію свого сина на ранкові обстріли Києва.

Олена Зеленська взяла участь в інтерв'ю для німецького видання
Олена Зеленська взяла участь в інтерв’ю для німецького видання

Олена Зеленська про любов

Під час інтерв’ю журналіст також запитав у Олени Зеленської, як, на її думку, війна впливає на кохання. За зізнанням першої леді України, справжнє кохання не боїться випробувань та життєвих труднощів. Якщо у мирні часи двоє людей по-справжньому люблять одне одного, то під час війни ці почуття стануть лише міцнішими.

Олена Зеленська також згадала, що цьогоріч закохані на 20% частіше укладають шлюби. Окрім того, як зазначила Зеленська, такий показник кількості укладених шлюбів став рекордним за останні сім років.

Люди в таких умовах розуміють, що для тебе найголовніше, не хочуть відкладати освідчення на потім. Хочуть встигнути сказати коханим про свої почуття

– зазначила Олена Зеленська.

Олена Зеленська про зміни в сімейному житті після початку війни

Перша леді України зазначила, що їхня сім’я, як і багато інших українських сімей, нині розділені – в побутовому та моральному планах. Володимир Зеленський приділяє ледве не весь час роботі, а його дружина може бачити його в офісі на своєму робочому місці. Втім, зізналась Олена Зеленська, діти бачать свого батька набагато рідше. Перша леді зізналась, що синові та доньці не вистачає тата.

Кадри зі свіжого інтерв'ю з Оленою Зеленською
Кадри зі свіжого інтерв’ю з Оленою Зеленською

Олена Зеленська про свою благодійну організацію

Наприкінці вересня відбулась офіційна презентація благодійної Фундації Олени Зеленської у Нью-Йорку. Головною метою організації стало створення умов, у яких кожен українець зможе спокійно та зі впевненістю будувати майбутнє в рідній країні.

В інтерв’ю перша леді зазначила, що вони з колегами обрали для себе три основні напрямки роботи – освіта, медицина та загальна гуманітарна допомога. Перша леді зазначила, що наразі в пріоритеті відновлення зруйнованих або пошкоджених закладів навчання, відновлення закладів медичної допомоги та фокус на допомозі людям, які проживають на деокупованих територіях.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.