“Я в кожних відносинах хотіла народити”: Даша Астаф’єва чесно поділилася, коли нарешті стане мамою

Ми все ще продовжуємо жити певними стереотипами, які зрощувалися в нас батьками та дідами, стосовного того, як треба жити, коли та як грати весілля, коли обов'язково народити дитину, а, якщо дитини немає, то з тобою щось не те і ти якась неповноцінна. Але далеко не всім подобається така ментальність.

Про це, а також про проблеми материнства поговорила Даша Астаф’єва з журналістом на каналі “Слава плюс”.

38 річна Даша зізналась, що її дуже дратує коли близькі або сторонні люди нав’язують свої думки про те, що дитину треба народжувати до 30 років. “Скільки можна скакати та співати”, “чого ти все досі з собачками, а не з дитиною”, коли ти подаруєш нам онуків” й таке інше дозволяє собі говорити на адресу жінки дехто.  І, як би вона не відсторонювалася від цих кліше, вони, за словами Даші, давлять та гноблять її.

Астаф’єва розповіла, що протягом всього її дорослого життя питання мати дитину періодично поставало перед нею, але її стосунки з чоловіками досі закінчувалися розривом. І хоча Даша розуміла, що зі своїм сильним характером вона змогла б виховати дитину самотужки, проте здоровий глузд завжди брав верх.

Відчути материнство

Даша Астаф’єва дає інтерв’ю

Хоча, як каже Даша, був період, коли їй дуже хотілось відчути материнство, і вона якось, бувши у відчаї, навіть розмірковувала про штучне запліднення. Того разу від такого кроку її зупинила мудра подруга, а з часом Даша сама зрозуміла, що дитині потрібна повноцінна родина, в якій “чоловіча енергія врівноважує” емоції та додає ладу в сім’ї.

Як не дивно, зрозуміти це їй допоміг досвід виховання власних собак, які з неврівноважених бешкетників з появою нового бойфренда Даші перетворилися у вихованих та чемних.

Водночас, не дивлячись на  те, що зараз в її житті з’явилася надійна любляча людина, Астаф’єва поки що вирішила не поспішати з народженням дитини.

Сьогоднішні обставини в країні не можуть, на думку Даші, сприяти бажанню завагітніти.

Вона пригадала, як обговорювала цю тему з Лесею Нікітюк після того, як побачили, як народжували жінки під час обстрілів у метро та зрозуміли, скільки жахів зараз переживають матері, рятуючи найдорожче за власне життя — дитину.

Журналіст поставив питання стосовно жіночого здоров’я Даші. Вона відповіла, що з цим у неї все в порядку, хоча ритм її життя та емоційна напруга роблять поганий вплив, тому лікар радить їй поїхати в теплу країну на тривалий час відпочити.