Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Велика кількість артистів прямує у політику тому, що як артисти, вони мають здатність вражати, надихати та мобілізувати своїх шанувальників. Ця здатність стає важливою і у політиці, де здібність залучати громадськість та мобілізувати голоси є ключем до успіху.

Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева — ці імена викликають асоціації з мистецтвом і великим публічним впливом. Але, з погляду пересічного глядача чи виборця, вони асоціюються не тільки з творчістю, а й з позитивом.

Така асоціація стає для політичних партій цінним ресурсом. Включення відомих артистів до списків партій має свої вагомі переваги. По-перше, це забезпечує підтримку від їхніх шанувальників, які віддадуть свої голоси за свого улюбленого виконавця. По-друге, присутність в списку зірок збільшує увагу до партії, роблячи її більш привабливою для громадськості.

А от самі артисти часто обирають політичний шлях за покликом серця і згодом розчаровуються у своєму виборі.

Ада Роговцева

Так Ада Роговцева балотувалася у Верховну Раду від Ліберальної партії, мріючи займатися питаннями освіти, культури та сім’ї. Але цього не сталося через те, що партія не подолала чотиривідсотковий бар’єр. Крім того, у 2019 році актриса була довіреною особою Петра Порошенка на виборах Президента.

Зараз Ада Миколаївна запевняє:

“Я, певно, народилася під щасливою зіркою. Вона мене вберегла від парламентського театру”

Святослав Вакарчук та Злата Огнєвіч

Святослав Вакарчук та Злата Огнєвіч у політиці

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук двічі ставав депутатом й навіть був Головою партії “Голос”, але це вже у минулому.

“Всі політики цинічні. Вони маніпулюють суспільством, як хірург тілом…”,- пояснив свою позицію Вакарчук.

Злата Огнєвіч також була депутатом від радикальної партії Олега Ляшка, та пропрацювала ним менше ніж рік й, розчарувавшись у політиці, склала свої повноваження. За її словами причиною стали “війни політичних кланів”, “корупція” та “лобістські закони”.