Помер Михайло Жванецький: легендарному сатирику було 86

Сьогодні, 6 листопада 2020-го, помер Михайло Жванецький. Цього легендарного сатирика знає і любить весь пострадянський простір.

Герой нашої сьогоднішньої статті пішов на той світ на 87-му році життя. Інформацію про смерть талановитого артиста підтвердили його близькі друзі, однак про причини смерті поки що не повідомляється.

Свою концертну діяльність Михайло Михайлович припинив зовсім недавно — зі сцени він не виступав з початку жовтня. Також в грудні минулого року гуморист закрив телепередачу «Дежурный по стране» на каналі «Росія 1», де він був співведучим.

Михайло Жванецький (1989)

Там Жванецький не тільки читав свої твори, а й без сорому висловлювався на суспільно-політичні теми, в тому числі і з критикою дій влади. Не можна не відзначити, що йому належить безліч відомих скетчів і афоризмів, які знайомі чи не кожному з нас.

У березні артист відзначив своє 86-річчя, а вже влітку практично перестав виходити з дому через погане самопочуття. За словами представника сатирика Олега Сташкевича, він дійсно відчував себе літньою людиною, що, втім, не дивно для такого віку.

Михайло Жванецький (2018)

Михайло відомий публіці, як письменник-сатирик, виконавець власних літературних творів, кіносценарист, телеведучий і актор.

За освітою він був інженером-механіком підйомно-транспортного устаткування портів, що не завадило йому писати дотепні монологи та мініатюри, які зробили його Народним артистом відразу двох країн — України та Росії.

Жванецький зі своєю четвертою дружиною Наталією

У Жванецького залишилися п’ятеро дітей — дочки Єлизавета і Ольга, які подарували йому трьох онуків, а також сини Андрій, Максим і Дмитро. Зі вдовою Наталією Валеріївною, його четвертою дружиною, гуморист прожив разом останні 30 років життя.