Всі діти Хюррем Султан: нащадки легендарної Роксолани і Сулеймана з серіалу “Пишне століття”

Історичний серіал "Чудовий вік" переносить нас до подій далеких часів правління султана Сулеймана Пишного.

Наложниця Роксолана, що зуміла стати його дружиною, прийняла ісламську віру і отримала ім’я Хюррем. Вона народила чоловікові чотирьох спадкоємців. Перекази століть зберегли для нас їхні справжні портрети. Дивіться в нашому матеріалі, як виглядали діти Хюррем Султан і Сулеймана Пишного насправді.

Шехзаде Мехмед

Шехзаде Мехмед
Шехзаде Мехмед

Старший син Сулеймана народився в 1521 році. Він був першим сином Хюррем і другим претендентом на престол. У віці 22 років він несподівано помирає.

Існує дві версії його смерті. За першою – смерть настала від захворювання віспою, по другий – смерть була природною. На жаль портрети первістка Хюррем Султан і Сулеймана Пишного не збереглися до наших днів. Роль Шехзаде Мехмеда у фільмі виконав актор Сезгі Менгу.

Міхрімах

Міхрімах
Міхрімах

Другою дитиною Хюррем, всупереч очікуванням, була дівчинка Міхрімах. Вона отримала гідну освіту, володіла кількома мовами, була розумна і ерудована.

З віком стала багата і впливова, користувалася великою довірою батька. За свідченнями очевидців, дівчина була русявий красунею, витонченої і граціозною.

Зберігся єдиний портрет 33-річної Міхрімах-султан, написаний венеціанським художником Тицианом в 1555 році.

Шехзаде Селім

Шехзаде Селім
Шехзаде Селім

Він був другим сином, народженим у Хюррем. З віком він став одинадцятим султаном Османської імперії, якою правив з 1566 року вісім років. Його прізвиськами були Селім – п’яниця і Селім – блондин. Роль Шехзаде Селіма виконав актор Енгін Озтюрк.

Баязид

Баязид
Баязид

Третій син Хюррем був непокірним і відважним. За наказом Сулеймана в 36 років він разом зі своїми синами був жорстоко страчений.

Роль Баязид виконав Арас Булут Ійнемлі.

Джихангір

Джихангір
Джихангір

Останній четвертий син Хюррем. Відомо, що у нього був вроджений порок серця. Він помер у віці 22 років, сумуючи за страченого брата Мустафи. Його достовірні портрети не збереглися.

Роль Джихангір виконав актор Толга Сариташ.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.