Влад Яма опинився під крапельницею після вечері в ресторані: “Могло коштувати життя “

Влад Яма після сімейної вечері в ресторані потрапив до лікарні з набряком Квінке.

Відомий український хореограф Влад Яма повідомив шанувальникам тривожну новину. Після сімейної вечері в ресторані з давнім другом йому довелося викликати швидку допомогу через серйозну алергічну реакцію.

Яма повідомив, що після вечері він повернувся додому і ліг спати. Однак вже через годину чоловік прокинувся. Він відчув тиск на очі. Спершу хореограф навіть планував їхати в клініку самостійно, щоб не турбувати рідних, але у нього набрякло горло і стало важко дихати.

Скріншот Інстаграм-сторіз Влада Ями

Тоді хореограф прийняв рішення викликати швидку допомогу. Медики діагностували у нього набряк Квінке. Артист зізнався, що це третій подібний випадок в його житті.

Владу зробили укол адреналіну і антигістамінних препаратів.

Як виявилося, причиною алергічної реакції став мед. В меню ресторану, де артист вечеряв напередодні, в складі страви була вказана карамель, замість неї поклали мед. Саме на цей продукт у Ями алергія.

Скріншот Інстаграм-сторіз Влада Ями

За словами Ями, він зв’язався з рестораном. Там перед ним вибачилися і пообіцяли зробити висновки.

До слова, набряк Квінке – це гостра алергічна реакція організму, що характеризується масивним набряком слизових оболонок, шкіри та підшкірної жирової клітковини, причиною якого є реакція організму на різні чинники, які мають біологічну або хімічну природу. Набряк Квінке вимагає термінової медичної допомоги. При несвоєчасному зверненням до лікарні, це може коштувати людського життя.